Teherszállító vonaton utaztak a lakókocsival

Sokkoló: kiszippantotta a huzat a lakókocsiból a gyereket

Borzalmas tragédiának volt szemtanúja egy család egyik fele, amikor egy teherszállító vonaton utaztak a lakókocsijukban: épp nyaralni indultak. Az apa és a 2 éves kisfiú majdnem végzetes balesetet szenvedett.

2012.07.23 13:29ma.hu

Apa és fia is túlélték azt a szörnyű balesetet, amely az észak-németországi Sylt szigetén történt Niebuell és Westerland között. A család - a 37 éves Torben Bayer és a két éves Mats mellett az anya, Hanna (32 év) és a nagyszülők - épp nyaralni indultak, a lakókocsijukkal együtt egy teherszállító vonatra szállva tervezték megközelíteni a népszerű üdülőhelyet. A csaknem 50 kilométernyi, homokos tengerparttal szegélyezett szigetet a német szárazfölddel mindössze egy töltés és egy vasútvonal köti össze.

Egy váratlan pillanatban azonban az erős szél kicsapta a lakóautó ajtaját és kiszippantotta onnan a gyanútlanul játszadozó gyermeket. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a robogó vonatról a kicsi nem esett le, csak a lakókocsi oldalához csapódott, ám így is koponyatörést szenvedett, kilyukadt a tüdeje és egyéb belső sérülései is keletkeztek, az apja pedig, aki utánaugrott, hogy megmentse, a vállát törte a balesetben.

Kiáltására felfigyelt a gyerek anyja, ő rántotta meg a vészféket, később őt a sokkhatás miatt kellett kórházba szállítani. Bár a hatóságok elkezdték kivizsgálni a baleset okait, a nagypapa szerint az lehetett a fő probléma, hogy a lakókocsi hátrafelé állt a menetirányhoz képest, és bár a vonat nem haladt gyorsan, vélhetően a tervezők nem számoltak azzal, hogy ebből az irányból 30 kilométer per órás huzattal kell az ajtónak megbirkóznia.

Az orvosok szerint a súlyos sérüléseket szenvedett kisfiúnak is minden esélye megvan a teljes gyógyulásra - adta hírül az austriantimes.at című hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.