Hiába tiltják a strandolókat a légörvénytől

Sokkoló videó - Több métert repült a nő a sugárhajtómű erejétől

Hiába minden figyelmeztetés és tiltás, a Karib-szigetek egyik strandján előszeretettel állnak bele a fel- és leszálló gépek által keltett légörvénybe a nyaralók. Egy nő kis híján elveszítette a lábát.

2012.04.10 09:29ma.hu

Szándékosan egy leszállásra készülődő repülő légörvényébe állt egy strandoló nő a Karib-szigeteki Saint Martin városában, a turisták a hatóságok határozott tiltása és a számtalan figyelmeztető tábla ellenére előszeretettel kockáztatják az életüket ilyen módon. Az egzotikus szigeten a repülőtér közvetlenül a strand mellett helyezkedik el, a nyaralók nagy örömére, mert a méterekkel fölöttük elszálló gépek kivételes élménnyel ajándékozzák meg őket.

A felszállni készülő gép sugárhajtóműve által keltett légörvény azonban olyan erejű, hogy az a figyelmetlen járókelő életébe is kerülhet: akár be is szippanthatják a rotorok a magatehetetlen testet, de ahogy az a mellékelt videón látható, a légörvény egy másik pontján taszítóan hat. A sokkoló felvételen jól látható, hogy vagy fél tucat turista gyűlt össze a Maho Beach-en abban a sávban, ahol a leszállópályán álló jet hajtóművének még érvényesült a hatása, közülük is hárman a kifutót a strandtól elválasztó kerítésbe próbáltak kapaszkodni.

Az örvény egyre erősebb lett, az egyik férfit ellökte a kerítéstől, de egy nő - akit épp a férfi tartott volna a testével - kitartóan kapaszkodott a dróthálóba. Egészen addig, míg a nyomás már annyira felerősödött, hogy képtelen volt megtartani magát - egyensúlyát elveszítve keresztülesett a homokos partot az aszfalttól elválasztó betontömbön, majd nekicsapódott a második betonsávnak.

A Saint Marton-i nemzetközi repülőtér kifutópályája mindössze 2 kilométer hosszúságú, vagyis a gépek alighogy földet érnek, máris meg kell állniuk, nincs elég hely a gurulásra és a mindentől biztonságos távolságban történő megállásra. A parton olvasható figyelmeztetések alapján egyébként a turistáknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a légörvény nemcsak az egyensúlyvesztés miatti balesetek okozója lehet, de akár halálhoz is vezethet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.