Fagypont alatt hűtötte magát külföldi munkáért

Repülőgép futóművébe utazott egy jobb élet reményében

Egy repülőgép futóművében utazott Ausztriából Angliába egy román férfi, adta hírül a Daily Mail brit napilapra hivatkozva a Click című román lap internetes kiadása.

2010.06.21 15:00manna.ro

A 20 éves Andrei Culea életét kockáztatva 1288 kilométert utazott Bécsből Londonig, hogy a brit főváros valamelyik építkezésén munkát találjon. Csodával határos módon túlélte a hajtóműben repülés közben uralkodó, fagypont alatti hőmérsékletet.

Szerencséjére a Boeing 747 pilótája egy kisebb vihar miatt az átlagosnál alacsonyabban manőverezte a repülőgépet.

A június elején történt eset bejárta a nemzetközi sajtót, ugyanis sokan nem értették, miért választotta a román vendégmunkás az emigrációnak ezt a formáját, hiszen legálisan utazhatott volna Angliába Románia uniós csatlakozásának köszönhetően.

A Daily Mail újságírói választ kaptak a kérdésre, miután felkeresték a férfi Cochirleni-ben élő családját. A Konstanca megyei faluban élő hozzátartozók elmondták, fiuk egy hónappal ezelőtt indult el a településről Londonba, hogy pénzt keressen a mélyszegénységben élő családnak.

A tíz tagú Culea család két szobás házban él havi 350 lejből. Andrei Culea édesanyja, Vasilica értetlenül állt az eset előtt, nem tudta, hogy fia külföldre utazik, csupán arról tudott, hogy Andrei Konstancán talált munkát.

A fiatalembert kalandos utazása után hipotermiás állapotban szállították kórházba, gyógyulását követően a londoni munkaerő ügynökség segített neki munkát találni a brit fővárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.