Argentínában készítették el

A világ legnagyobb "kézműves" húsvéti csokitojása

A világ legnagyobbnak mondott, 8,5 méter magas "kézműves" húsvéti csokitojását készítették el a hét végén a patagóniai San Carlos de Bariloche városban, az "argentin Svájc" központjában.

2012.04.09 15:59MTI
www.worldbreakingrecord.com

Az 5,5 méter átmérőjű csokitojáson több mint két hétig dolgozott két tucat cukrász. A 7,5 tonna csokoládéból készült cukrászati műremeket 40 x 40 centiméteres darabokból rakták össze, az utolsó építőelemek beillesztéséhez a helyi hegymászó-egyesület segítségét is igénybe vették.

A rekorder tojást szombaton állították fel a sok turistát vonzó város főterén, és másnap osztották szét a lakosok és a látogatók között.

A világ legnagyobb csokitojásának rekordját 10,39 méteres magassággal egy olaszországi alkotás tartja, de azt gyárilag öntötték, és a barilocheiek remélik, hogy a "kézzel gyártott" kategóriában ők is bekerülhetnek a Guinness Rekordok Könyvébe.

A csokitojásrekord felállítása csak egyike azon kezdeményezéseknek, amelyekkel a régió szeretné feltámasztani idegenforgalmát a chilei Puyehue vulkán okozta tavalyi hamueső után.

A tavak és erdős hegyek övezte Bariloche az argentínai idegenforgalom központja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.