Több mint két tonnát vittek el "viccből"

Ellopták a világ legnagyobb fapapucsát

A rendőrség keresi azt a tréfás kedvű tolvajt, aki nemcsak ellopta a világ legnagyobb fapapucsát, de még e-mailt is írt, hogy viccelt, és farsang után visszaviszi a holland faluba a műemléket.

2012.01.11 11:29ma.hu

Egyelőre tanácstalanul áll a holland rendőrség az ország egyik leggigantikusabb lopása előtt - nemcsak a kivitelezés miatt érdemelte ki az eset ezt a jelzőt, hanem azért is, mert a tárgy, aminek néhány napja reggel csak hűlt helyét találták, az egy 4 méter hosszú és csaknem két tonnás fapapucs. A hollandok egyik legjellemzőbb viseletének óriási szobra eddig az Enter nevű falucska főterét ékesítette.

Fotó: Freedigitalphotos


A világ legnagyobb klumpája nyom nélkül tűnt el, mindössze azt lehet sejteni, hogy igen nagy autóval, vélhetően kamionnal jöttek érte, mással lehetetlen lenne elszállítani. "Ez egy tréfa. Kaptunk egy e-mailt, amiben a tolvaj bejelentette, hogy a facipőt visszahozza, miután véget ér a karneváli szezon" - mondta a rendőrség szóvivője. Ez február közepén esedékes.

Az eltűnést szombat reggel fedezték fel, de nemcsak a helyszínen nem találtak nyomokat, hanem az e-mail eredetét sem sikerült felkutatni. Rosita de Vries szóvivő azt mondta: vicc ide vagy oda, a tolvajoknak még akkor is bíróság előtt kell felelniük tettükért, ha végül tényleg visszacsempészik a monumentális alkotást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.