A szomszéd rendes szállítónak nézte a tolvajokat

Segítség, ellopták a karácsonyt!

A teljes, karácsonyra szánt ajándékkészletet megfújta egy betörő egy amerikai családnál, szuvenírként még néhány régebbi ajándékot is felpakolt, a szomszéd pedig azt hitte, maga a tulajdonos rendelte meg a szállítást.

2011.12.06 11:29ma.hu / MTI

Sokszor a határozott fellépés is elég ahhoz, hogy az emberhez ne menjen oda senki kérdezősködni, mit csinál és ki kérte arra: ilyenkor a többség hajlamos azt hinni, hogy teljesen normális az, ami épp történik. Ezt a jól ismert emberi reakciót használta ki egy betörő, aki besétált egy ohiói család otthonába, majd módszeresen elkezdte felpakolni a ház előtt megállított furgonjába a karácsonyra megvásárolt összes, még becsomagolt nagy értékű műszaki holmit.

A lopott tárgyak közt két tévé, egy laptop, egy Xbox számítógépes játék, valamint további, összesen mintegy 60 ezer forint értékű kisebb holmik voltak. A rabló emellett jól tudta, hogy a feketepiacon a használt elektronikát sem vetik meg, így néhány már korábban beszerzett eszköztől is "megszabadították" jogos tulajdonosukat.

"Ellopták a karácsonyunkat" - mondta keserűen a megrövidített család feje, akinek a szomszédja ráadásul még látta is a betörőt, de meg volt győződve róla, hogy valamelyik családtag kérte a nagyképernyős tévék és egyéb cuccok szállítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.