Majdnem Svédország-nagyságú

A világ legnagyobb nemzetközi természetvédelmi övezete létesül Afrikában

A világ legnagyobb, határokon átívelő természetvédelmi övezetét hozza létre öt dél-afrikai ország, hogy megvédje a kontinens elefántállományának felét és több más veszélyeztetett fajt az orvvadászattól és életterük további szűkülésétől.

2012.03.15 23:22MTI

Angola, Botswana, Namíbia, Zambia és Zimbabwe illetékes miniszterei csütörtökön Namíbiában írták alá a formális megállapodást a 36 természetvédelmi területet magában foglaló övezet kialakításáról. A WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet közlése szerint a megállapodást aláíró országon azon lesznek, hogy vadon élő állataik szabadon, az államhatárok által sem akadályozva barangolhassanak egy majdnem Svédország-nagyságú, 440 ezer négyzetkilométernyi területen.

A Kavango-Zambezi övezetben található egyebek közt a világörökségi listán is szereplő zimbabwei Viktória-vízesés, valamint Botswanában az Okavango-folyó mocsárvidéke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.