A vitorlásverseny 2012. május 25-én rajtolhat

Schmitt Pál az Africa-Europe Challenge vezetőivel tárgyalt

Schmitt Pál köztársasági elnök fogadta Gál Józsefet és dr. Kondricz Pétert, az Africa-Europe Challenge (AEC) vitorlásverseny alapító tagjait.

2012.01.05 13:49ma.hu

A szervezők tájékoztatták az államfőt, hogy egyre több ország érdeklődik és csatlakozik a kezdeményezéshez; nemrégiben Bukarestben, Hágában, Madridban és Berlinben tartottak sajtótájékoztatót. Hangsúlyozták, hogy immár nem csupán sportról, hanem gazdasági, kulturális és környezetvédelmi projektről is szó van, melynek középpontjában az Európa és Afrika közötti együttműködés elősegítése áll.

Az AEC alapítói köszönetet mondtak az államfőnek, amiért korábban védnökséget vállalt az esemény fölött, és úgy értékelték, a legmagasabb szintről érkező támogatásnak is szerepe volt abban, hogy a NEFMI, a Külügyminisztérium, az NGM, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal mellett egyetemek és számos vállalat is támogatja a kezdeményezést.

A nagyszabású vitorlásverseny a tervek szerint 2012. május 25-én, Afrika Napján, Máltán rajtol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.