Az AEC Németországban is bemutatkozott

Berlin is üdvözölte az Africa-Europe Challenge-et

Németországi diplomaták, üzletemberek, és döntéshozók, valamint a német vitorlásszakma előtt mutatkozott be a magyar szervezésű Africa-Europe Challenge.

2011.12.05 21:54ma.hu

A berlini rendezvényen résztvevő felsővezetőket, a politikai élet és a média képviselőit egyaránt lenyűgözte a sportra, kultúrára, gazdaságra, humanitárius tevékenységre, oktatásra, környezetvédelemre és turisztikára fókuszáló projekt. Igazán büszkék lehetünk a többszörös Földkerülő Gál József és a nemzetközi informatikai jogász Dr. Kondricz Péter által életre hívott komplex kezdeményezésre és mérhetetlen kitartásukra, mellyel nem csak Európa, hanem az egész világ számára bebizonyítják: a béke eszközeivel is lehet kontinenseket meghódítani.

A hazai szervezésű Africa-Europe Challenge részleteire közel harminc diplomata, üzletember, tévés és újságíró volt kíváncsi. A tájékoztatót dr. Czukor József nagykövet úr nyitotta meg, majd Dr. Kondricz Péter projektigazgató mutatta be a teljes programot: a vitorlásversenytől kezdve a nevezési rendszeren át a kulturális programokon, a gazdasági és üzleti előnyökön túl a turisztikai és oktatási lehetőségekig.

A nagy érdeklődés közepette a Siemens AG Kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke, Hannes Höhn úr további egyeztetést sürgetett annak érdekében, hogy áttekinthessék a Siemens esetleges szponzorkénti csatlakozását a projekthez, és előkészít egy találkozót a Siemens Afrikáért felelős vezetőjével.

Szintén tárgyalások kezdődtek Christian Nakonz úrral, az Afrika-Verein berlini vezetőjével, akivel áttekintették az Africa-Europe Challenge és az Afrika-Verein közötti együttműködés lehetőségeit. Az Afrika-Verein-nek több mint 650 német társaság a tagja, célja az Afrikában megvalósuló befektetések ösztönzése, német cégek afrikai megjelenése.

Ezt követően Dr. Kondricz Péter projektigazgató szakmai egyeztetést folytatott a Német Vitorlás Szövetség vezetőivel, továbbá az Afro TV Berlin képviselőjével is, mely filmprodukciós iroda kifejezte együttműködési szándékát.

Mint ismeretes, az Africa-Europe Challenge projektet Gál József és Dr. Kondricz Péter álmodta meg 2008-ban. A szervezéshez azonnal nekiálltak, melynek eredményeként 2009-ben már kész útvonaltervvel álltak neki a nevezési rendszer kidolgozásához. Ezzel párhuzamosan a több mint egy évig tartó esemény megállói alapján kidolgozták azt az üzleti fórumsorozatot, melynek első állomása Budapesten 2011. május 2-án a Kempinski Hotel Corvinus-ban nyitotta meg Afrikai kapuit az új piacok iránt érdeklődő befektetők és üzletemberek, továbbá a diplomáciai csatornák előtt.

Az Európai Unió Tanácsa a 2011. évet az aktív polgárságot előmozdító önkéntes tevékenységek európai évévé tette, melynek egyik fő célja, hogy rámutasson: az önkéntesség a felelős állampolgári tevékenység hatékony formája. Mindazonáltal, a Tanács hosszú ideje törekszik arra, hogy az Európai Unió fejlődésének elősegítésére tematikus évek kijelölésével hívja fel a figyelmet egy-egy kulturális, társadalmi vagy szociális problémára. Ennek jegyében a 2008-as év a kultúrák közti párbeszéd, 2009 a kreativitás és innováció, 2010 pedig a szegénység elleni küzdelem éve volt. Ezen célok mindegyike megjelenik az Africa-Europe Challenge programjában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.