Africa-Europe Challenge

Magyar megaprojekt vitorlázik Afrikába

Az Africa-Europe Challenge a madridi magyar nagykövetségen intenzív érdeklődést kiváltó találkozó keretében ismertette világméretű projektjét a spanyol diplomácia, üzleti élet és vitorlásszakma előtt.

2011.11.15 17:25ma.hu

2011. november 10-én mutatkozott be Spanyolország és egyes érintett országok diplomáciai, üzleti és szakmai képviselői előtt a Gál József és dr. Kondricz Péter nevével fémjelzett magyar szervezésben megvalósuló Africa-Europe Challenge egy éven át tartó kontinenskerülő vitorlásverseny, valamint kulturális, oktatási, karitatív és üzleti eseménysorozat.

A találkozón megjelent többek között Francisco Fonseca, az Európai Bizottság Madridi Képviseletének igazgatója, Tanya Vella, Málta spanyolországi nagykövete, Andrés Goerlich hazánk valenciai tiszteletbeli konzulja, Dél-Afrika és a Kongói Demokratikus Köztársaság madridi nagykövetségének diplomatái, a CEOE Spanyol Vállalakozó Konföderáció Nemzetközi Igazgatóságának vezető képviselője. A Magyar Turizmus Zrt. részéről Németh József madridi irodaigazgató vett részt, illetve számos spanyol, és nemzetközi média is képviseltette magát.

A bemutatkozó eseményt Bucsi Szabó Edit madridi magyar nagykövet nyitotta meg, majd Dr. Kondricz Péter projektigazgató tájékoztatta a megjelenteket a magyar, civil kezdeményezésű nagyszabású projekt hazai és nemzetközi támogatottságáról, védnöki testületének tagjairól, az AEC céljairól, útvonaláról, állomásairól, kapcsolódó oktatási, kulturális, gazdasági és turisztikai programjairól, ezek helyszíneiről, a részvételi lehetőségekről, az európai, afrikai, illetve nemzetközi média bekapcsolásáról, a szponzorációs lehetőségekről.

Dr. Kondricz Péter kihangsúlyozta a résztvevők számára: a kezdeményezés fő célja a párbeszéd és együttműködés fejlesztése Európa és Afrika között a béke és biztonság jegyében. Ennek eredményeként a spanyol vállalkozók szövetségének (CEOE) képviselője és a máltai nagykövet is biztosította az AEC szervezőit támogatásukban, és konkrét együttműködést is felajánlottak.

Andrés Goerlich, valenciai tiszteletbeli konzul egy mielőbbi megbeszélést és projektbemutatót sürgetett, amelyen a Real Club Náutico de Valencia (RCNV, Valenciai Királyi Hajózási Klub) képviselői és az AEC jachtverseny iránt érdeklődő sportolók vesznek majd részt.

Előreláthatóan 2012 januárjának második felében az Africa-Europe Challenge üzleti találkozóra hívja meg az afrikai kontinens iránt érdeklődő spanyol cégeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.