Rekordbevétel a Wikipédia adománygyűjtésével

Húszmillió dollár a világ legnagyobb lexikonjának

A Wikipedia online lexikon idén rekordösszeget, összesen húszmillió dollárt (4,8 milliárd forintot) gyűjtött össze éves adománygyűjtési akciójával.

2012.01.03 19:53MTI

A november közepe óta tartó gyűjtés keretében világszerte több mint egymillióan támogatták a Wikipediát - közölte a Wikimedia Foundation amerikai alapítvány.
   
A 2003 óta működő éves kampánynak ez volt a legsikeresebb állomása.
   
A Wikipedia üzemeltetői minden évben adakozásra szólítják fel a támogatóikat, hogy a befolyó összegből finanszírozhassák az ingyenes és reklámmentes online lexikon működését.
   
A pénzből idén a szerver fejlesztését és a mobilszolgáltatások kiépítését támogatják.
   
A Wikipedia 282 nyelvével, több mint húszmillió cikkével a világ legnagyobb lexikonja. Az internetes projekten világszerte több mint százezer önkéntes dolgozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.