Interneten lehet szavazni a totyogósra

Hatalmas siker a pingvinfióka névadási akciója

Világszerte hatalmas népszerűségnek örvend az egyik New York állambeli állatkert internetes kezdeményezése, amelynek célja, hogy a nagyközönség bevonásával válasszanak nevet egy januárban született Humboldt-pingvin fiókának.

2012.02.10 14:29MTI

A Rosamond Gifford Állatkert mintegy 1100 javaslat közül választotta ki és tette közzé a döntőbe jutott tíz lány és tíz fiú nevet. A kezdeményezés népszerűségét jelzi, hogy az Egyesült Államokon kívülről is - többek között Németországból, Brazíliából, Szingapúrból és Finnországból - érkeztek javaslatok szép számmal.

Figyelembe véve, hogy a Humboldt-pingvinek vadon élő populációja Chile és Peru partvidékén fordul elő, a zsűri elsőbbséggel kezelte a spanyol neveket. A döntősök között szerepel egyebek között az Alberto, a Caio, a Fausto, a Mauricio, a Cataleya, az Eva, a Hota, az Isabelita és a Solana.

Lorrell Walter, az állatkert szóvivőjének elmondása szerint azért készítettek két listát, mert a fióka nemét még nem állapították meg. Az intézmény 2005-ben indította el tenyészprogramját, amelynek keretén belül már harminc pingvinutóddal gazdagodott az állatkert. A névre váró fióka a január 9-én született hat jövevény közül elsőként jött világra.

Az internetezők február 16-áig szavazhatnak a számukra legkedvesebb névre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.