A 4 millióhoz képest

Pingvineket követnek a dél-afrikai tudósok

Dél afrikai tudósok műholdas jeladókkal látták el a gondozók által felnevelt pingvineket, hogy nyomon tudják követni mozgásukat, amint visszaeresztették őket a természetbe. Azt remélik, így több információhoz juthatnak a veszélyeztetett madarak új növekvő kolóniájáról és szaporodási módjáról.

2011.07.18 17:00MTI

A kutatók szalag és ragasztó segítségével erősítették fel a gyufásdoboz nagyságú jeladót egy tízhetes, 3 kilogrammos afrikai pingvinre pénteken.

A Richie névű madár egy hetet kap a medencében, hogy megszokja az úszást a 30 grammos berendezéssel, mielőtt visszaengedik az óceánba Afrika déli csúcsánál.

A programban részt vevő első pingvint egy hónappal ezelőtt engedték el, rajta kívül még öt madarat terveznek szabadon engedni néhány hónapon belül.

Az afrikai pingvinek száma 60 ezerre csökkent az 1900-as években nyilvántartott 4 millióhoz képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.