Üzenet Ambrus Attilától

Megsegítést kér a Viszkis: azt sem tudja, "fiú-e vagy lány"

Hamarosan készen áll egy nyilvános szereplésre Ambrus Attila - a Viszkis néven elhíresült rabló ezt írta közleményben, amelyet szombaton személyesen adott át az MTI-nek.

Így szabadult a Viszkis >>> képgaléria

2012.02.04 14:21MTI

Üdvözlet az egykori Viszkistől

Szeretném megköszönni a törődő figyelmet és a szimpátiát. Megtiszteltetés számomra a felém irányuló érdeklődés.
Szükségem van most néhány napra, hogy megismerjem a megváltozott világot, ehhez kérek türelmet és megértést.
Hamarosan készen állok majd egy nyilvános szereplésre (ellenérték nélkül).
Optimista vagyok a jövőmet illetően, de szabadulásom óta látom, hogy milyen sokan szenvednek a nagy hidegben.
Talán még nem vagyok méltó rá, hogy bármit is kérjek, de ha csak pár forintot is tudnának nélkülözni mások megsegítésére, kérem támogassák az Önökhöz legközelebbi segélyszervezetet, amely szükséget szenvedő gyermekeket, otthontalanokat, nyugdíjasokat vagy állatokat támogat.

Ambrus Attila köszöni a törődő figyelmet és a szimpátiát, és megtiszteltetésnek tartja a felé irányuló érdeklődést. Ám, mint üzenetében olvasható, szükségesnek tart egy kis időt még ahhoz, hogy megismerje a megváltozott világot. Tíz év fegyház után nem csoda, ha azt sem tudja, fiú-e vagy lány, hiszen börtönbe vonulása óta sok minden megváltozott. Ám hamarosan készen áll majd egy nyilvános szereplésre - ellenérték nélkül.

Közleményét a nagy hidegre utalva azzal a kéréssel zárja, hogy aki tudja, támogassa a hozzá legközelebbi segélyszervezetet.

Ambrus Attila január 31-re virradóra került szabadlábra. A Viszkis néven elhíresült rabló a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott. A 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.

Tíz évvel ezelőtt, 2002. szeptember 26-án az akkori Legfelsőbb Bíróság (LB) másodfokú, jogerős ítéletében tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte Ambrus Attilát, az ítélettel az LB két évvel súlyosbította a Fővárosi Bíróság első fokon kiszabott 15 éves szabadságvesztés büntetését, valamint a jogi minősítést is több ponton megváltoztatta.

Kattintson a képre! >>> Fotó: MTI

Az eljárás adatai szerint Ambrus Attila posta- és bankfiókok, utazási irodák ellen elkövetett támadásaival összesen mintegy 200 millió forintot rabolt 1999-ig hét év alatt.

Az elmúlt tíz évet fegyházban töltött férfi sajtóinformációk szerint érettségit szerzett, és több szakmát is kitanult. Jó magaviselete miatt szabadulhatott idő előtt.

Ambrus Attila elhíresült nevét onnan kapta, hogy mielőtt egy-egy akcióhoz hozzáfogott volna, a kiszemelt pénzintézet közelében lévő kocsmában lehörpintett egy pohár whiskyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.