Kedvezményt kapott a híres rabló

Újságírónak tanul a viszkis - 2012-ben szabadulhat!

Feltehetően jó magaviselete miatt már egy hónapja jóval enyhébb börtönfokozatban tölti büntetését Ambrus Attila, akit viszkis rablóként ismert meg az ország.

2008.04.17 08:50

Kedvezményt kapott a viszkis - A negyvenegy éves Ambrus Attila már nem fegyházban, hanem egy enyhébb börtönfokozatban tölti büntetését egy hónapja - adta hírül a Blikk.

A kilenc éve Sátoraljaújhelyen raboskodó bűnöző feltehetően jó magaviseletének köszönheti a dolgot: tíz hónappal korábban szabadulhat, azaz 2012 elején. Sőt, próbaszabadságra is küldik. A lap úgy tudja, hogy Ambrus Attila már most új életére készül: újságírónak tanul.

A viszkis néven ismertté vált bűnöző 1993. januárja és 1999. januárja között összesen harminc intézményt szabadított meg a pénzétől. Volt közöttük posta, utazási iroda és persze bank is.

Emlékezetes, hogy Ambrust 1997-ben elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték - a Gyorskocsi utcai fogdából azonban megszökött. Az utolsó rablást 1998 októberében követte el. Végül 2000 decemberében ítélték el, a Fővárosi Bíróság első fokon 15 év fegyházat szabott ki rá, de másodfokon 17 évre súlyosbították a büntetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.