Kalasnyikov a MÜPÁ-ban

Boban Markovicsék írják a Viszkis film zenéjét

A tizenöt éve létező, Magyarországon nyolc éve fellépő, Európát hat éve meghódító dél-szerbiai Boban Markovics zenekar most vasárnap a Művészetek Palotájában bűvöli el ismét közönségét.

2008.02.08 17:10ma.hu

Egy 25 éves múltra visszatekintő rézfúvós zenekar arra vállalkozott, hogy meghódítja a világot. A dél-szerbiai Vladicin Hanban él az a 13 muzsikus, akiket az elmúlt 15 évben egyáltalán nem lehet megkerülni Szerbiában, az elmúlt 8 évben Magyarországon, és 6 éve Európában sem. Ők a Boban és Marko Markovics Orkestar.

Nincs olyan ország, ahol ne nyűgöznék le a közönséget energikus, virtuóz előadásmodorukkal, eufórikus koncertjeikkel,- legyen a helyszín Spanyolország vagy netán Oroszország. Mégis, a kedvenc ország Magyarország maradt, talán azért is mert az első koncertsikerek ide kötik őket. Az eltelt időszak rendkívül produktív a zenekar számára: 10 albumot készítettek, évente 100-120 koncertet adnak, és az ő zenei műhelyükben születtek meg az olyan slágerek is, amelyeket a Kusturica filmeknek köszönhetően megismert a félvilág. 

A Djurdjevdan, az Arizóniai álmodozók, a Mesecina, a Bubamara és a Kalasnyikov azok a slágerek, amelyek nélkül nem múlhat el egy koncert. Így lesz ez a Művészetek Palotájában is vasárnap este, február 10-én, 19 óra 30 perces kezdettel. Filmzenéből pedig lesz még 2008-ban is: Bobanék készítik a Viszkis filmhez a zenét!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.