100 éves a Rendőrség-történeti Múzeum

Hivatalos rendőrségi fotókon csodálhatjuk Fekete Angyalt és a Viszkist

Egy új és egy alaposan, fél tucat hírhedt bűnügy felderítése során készült fotókkal kibővített kiállítással ünnepli 100 éves fennállását a Rendőrség-történeti Múzeum.

2008.06.27 13:10HavariaPress

Idén ünnepli 100 éves fennállását a VIII. kerületi Mosonyi utcában található Rendőrség-történeti Múzeum. A jeles alkalomra egy teljesen új, a szervezet múltját jelenével összehasonlító kiállítás nyílik július 1-én. Egymás mellé kiállított korabeli és újonnan készített fotográfiák segítségével hasonlíthatják össze az érdeklődők a rendőrség fejlődését a "Múlt és jelen" nevezetű időszaki kiállításon.

Talán ennél is nagyobb érdeklődésre számíthat azonban az alaposan - hat új bűnüggyel - kibővített állandó kriminalisztikai kiállítás: a hírhedt bűnesetek feltárása során készült megdöbbentő felvételeket, nyomozati relikviákat láthatnak a múzeumba látogatók.

Többek közt megtekinthetők lesznek a miskolci "Bonnie és Clyde" néven hírhedté vált párossal, Ambrus "Viszkis" Attila rablásaival, a sorozatgyilkos Fekete Angyallal, vagy egy másik, jugoszláv sorozatgyilkossal kapcsolatos, sosem látott felvételek, bűnjelek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.