Hét éve még balesetnek hitték, most gyilkosság

Nászútjukon ölte meg friss feleségét a férj?!

Hét évvel ezelőtt tragikus körülmények között vesztette életét épp a nászúton egy nő, az ügyet nem is vizsgálta senki. Csakhogy a család gyanúsnak találta az esetet és nyomoztatni kezdett.

2011.11.11 11:29ma.hu

Gyilkosság gyanújával tartóztatták le a most 50 éves John Daviest, aki hét évvel ezelőtt, indiai nászútjukon veszítette el feleségét. A 39 éves Colette-et egy szakadék aljában találták holtan, egy héttel azután, hogy megérkeztek Indiába. A vizsgálatok megállapították, hogy mintegy 25 métert zuhant, de a rendőrség kizárta a bűncselekményt és egy brit halottkém is balesetként könyvelte el az esetet.

Csakhogy a fiatalasszony családja nem nyugodott bele a tragédiába, és addig győzködték a helyi rendőrséget, míg végül azok elkezdték kivizsgálni a gyanús körülményeket. Végül hét évvel a nászút után Indiába repültek a nyomozók, megnézték a helyszínt, és a tanúk meghallgatása mellett rekonstruálták a jelenetet is, aminek az lett a vége, hogy csütörtökön letartóztatták Daviest.

Itt találtak az asszony holttestére (Fotó: Alamy)


A nyomozást persze nehezítette, hogy miután 2004-ben, az egy évvel korábbi esküvőjük után kissé megkésett nászúton elhunyt nő testét Angliába szállítása után elhamvasztották, de a Dél-Wales-i Rendőrség így is elég bizonyítékot tudott gyűjteni.

A szomszédok megdöbbentek a hír hallatán, egyikük azt mondta: "Ez tényleg rejtély számunkra, ami történt. Együtt indultak nászútra, de csak a férj jött vissza. Hallottuk, hogy szörnyű baleset történt, és Colette meghalt. Igazából ennél többet nem nagyon hallottunk az esetről, aztán néhány hónap múlva már nem is volt téma. Megrázó, hogy ennyi évvel később kiderül az igazság. Azt hiszem, ez mindkettejüknek a második házassága volt és úgy tűnt, hogy mindketten tökéletesen kedves emberek."

A részletekről viszont a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem számolt be, így egyelőre azt sem tudni, hogy pontosan mik voltak azok a gyanús körülmények, amelyek megdöntötték a baleset látszatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.