Barátját kérte fel a "balesetet" megrendezésére

Medveként akarta megölni barátnőjét, aztán bérgyilkost fogadott

Medvetámadásnak álcázva akarta megölni volt barátnőjét egy férfi, egy igazi medve bőrébe bújva, hogy a nő testén csak karmolások maradjanak és a házához sem vezettek volna emberi lábnyomok.

2011.09.30 11:29ma.hu

Elítélték azt a kanadai férfit, aki eredetileg medvetámadásnak akarta álcázni barátnője meggyilkolását, aztán pedig felbérelte egy barátját egy megrendezett autóbalesetben való részvételre.

Clyde Gardner eredetileg azt tervezte, hogy megöl egy medvét, aztán a lenyúzott bundájába belebújva megy el a barátnőjéhez. Így az áldozat testén valódi medvekarmolásokat találtak volna, és a házhoz vezető úton sem fedezték volna fel a férfi lábnyomait, mert ott is látszólag egy medve trappolt volna végig.

Az ügyészség szerint az 57 éves gyilkos - egy roncstelep tulajdonosa - alaposan megfigyelte volt barátnője mozgását, napi tevékenységét, miközben a közeli erdőben bujkált egy távcsővel. A férfi azért esküdött bosszút a meg nem nevezett exbarátnője ellen, mert amaz szakított vele és kidobta őt a házából.

Az első tervet aztán mégis elvetette Gardner, helyette inkább egy barátjához fordult azzal a kéréssel, hogy segítsen neki megrendezni egy autóbalesetet. Megadta neki a nő képét, az autója rendszámát, valamint 500 dollárt a gyilkosságért ígért 15 ezerből, előlegként. A megbízó még azt is elmagyarázta a "jóbarátnak", hogy mit kell tennie, hogy valóban balesetnek nézzen ki a gyilkosság, valamint azt, hogy ha a nő mégsem halna meg, akkor az egyik törött üvegdarabbal hasítsa el a torkát - hangzott el Elizabeth Crawford kerületi ügyész vádbeszédében.

Az ismerős azonban a végrehajtás helyett inkább a rendőrségre ment, ahonnan rejtett mikrofonnal felszerelve küldték vissza őt Gardnerhez, így a borzalmas terv minden részlete a rendőrség rögzítőjén hallható bizonyítékként. A férfi azzal védekezett, hogy részeg volt és hogy miután kijózanodott és rájött, hogy nem ez a módja a vitájuk elrendezésének.

Kiszemelt áldozatával nagyjából öt évig voltak együtt, kapcsolatukból egy gyermek is született, de mint kiderült, végig erőszakkal tűzdelt kapcsolatról volt szó, a nő többször megpróbált szakítani Gardnerrel, míg utoljára 2010. szeptember 25-én dobta ki.

Az ügyet eredetileg júliusban tárgyalták, ám Gardner fellebbezett az akkori ítélet ellen. A most lezárult eljárás végén 15 év börtönbüntetésre ítélték, valamint 2031-ig nem léphet kapcsolatba az exbarátnőjével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.