150 ezer forintba kerülne a 600 forintos csere

S lőn sötétség: mi történt a templomban?

Nem hajlandó izzót cseréltetni egy templom Nagy-Britanniában, mert egy 2 fontos (600 forintos) égő pótlása 500 fontba (150 ezer forintba) kerül a munkavédelmi előírások betartása miatt.

2011.10.11 16:29MTI

A cottinghami templomnak 30 mennyezeti villanykörtéje van, mindegyik 500 wattos, és 10 méter magasra kell felhágni cseréjükhöz. Régebben elég volt egy hosszú létra, ám a munkavédelmi szabályok ma már ezt nem engedik.

Az égők negyede egy ideje nem világít, a templom vezetése pedig meg akarja várni, hogy még több kiégjen, mert akkor kifizetődőbb a csere.

Az épület nappal sem túl világos, este pedig oly sötét, hogy a híveknek igencsak erőltetni kell a szemüket, hogy ki tudják silabizálni a zsoltáros könyvek betűit - adta hírül az egyik brit lap.

A hagyományos gyertyafény - a templom a XIV. században épült - jelenünkben a tűzvédelmi előírások miatt nem jöhet szóba, így a híveknek bányászlámpás sisakban kellene menniük esti istentiszteletre, amivel viszont a fedetlen fő elvárása nem teljesül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.