Elment a vonat a sörrel együtt

Nem nevettek: tűzoltókat riasztott egy üveg sör miatt

A tűzoltókat sikerült riasztania egy igencsak pityókás embernek, miután a vonat elment - a fent felejtett üveg sörrel együtt.

2011.02.08 08:29ma.hu

A meglehetősen bizarr szituációt a tűzoltók kevésbé találták mulatságosnak, és végül rendőrségi feljelentést is indítottak két férfi ellen, akik egyetlen üveg sör miatt hívták ki a lánglovagokat.

A Németországban történt eset főszereplője egy 44 éves férfi és annak 28 éves ivócimborája, akik vonattal indultak útnak, és közben sörözéssel próbálták agyonütni az időt. Az egyik állomásra érve azonban úgy döntöttek, egy cigarettával még megfejelhetnék a vidám utazást, ezért leszálltak és betértek az állomás büféjébe.

Fizetés után azonban már nem tudtak visszaszállni a vonatra, mert az annak rendje-módja szerint az utasok le- és felszállása után tovarobogott. Az egy üveg sörrel együtt, amit a pajtások fent hagytak.

A póruljárt férfiak még épp látták becsukódni a vonat ajtatát, de akkor már nem tudtak felszállni a lassan elinduló szerelvényre, az idősebbik viszont ezen annyira feldühödött, hogy mérgében betörte az állomásra kihelyezett tűzjelző készülék ablakát.

A tűzoltóság persze ilyenkor nem ér rá kérdezősködni, főleg, ha egy vasútállomásról fut be a jelzés, azonnal kocsiba vágták magukat és száguldottak a helyszínre, ahol legnagyobb meglepetésükre mégsem tűz, csak két félrészeg és igen mérges alak fogadta őket.

A tűzoltóparancsnok az esetet követően elmondta: "Nem volt valódi vészhelyzet. Mivel más személy nem állt a peronon, egyértelmű volt, hogy az ittas férfi aktiválta a riasztót."

Emberünk egyébként összevagdosta a kezét is a betört üveg szilánkjaival, de a tűzoltókat ez sem hatotta meg: rendőrségi eljárást indítottak a téves riasztás miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.