Két év után hagyta el a házát a 350 kilós férfi

Videóval: tizenhat tűzoltó szállította kórházba az elefántkóros férfit!

A legsúlyosabb román állampolgár két évi "szobafogság" után tegnap elhagyta a házát - tizenhat tűzoltó és egy speciális hordágy segítségével. Stelian Jurcă elefántkóros, ezért 350 kilogrammot nyom, és mentőautó sem tudta volna kórházba szállítani.

2010.02.24 11:38manna.ro

A 47 éves férfi így a tűzoltókat hívta, akik ki kellett, hogy emeljék az ajtókat a keretekből, és speciális hordágyat kellett készíteniük. A férfi reméli, hogy a kórházban jobban lesz, mert nagyon súlyos betegségben szenved.

Az elefántkór a bőr alatti kötőszövetet támadja meg, az érintett testrész nagyságra és alakra is rendkívül megváltozik. A betegség általában valamely krónikus bőrbetegség következménye, és akkor fejlődik, ha az egész bőrszövet állandóbb elváltozásnak van kitéve, a rendes, egészséges állapotba való visszafejlődés pedig nem jöhet létre.

A bukaresti férfi egészségi állapotát mélyvénás trombózis is súlyosbítja, ezért nagyon nehezen mozog, állandó fájdalmai vannak, depresszióval és kóros álmatlansággal küzd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.