"Jó vagy, de lehet, hogy jön jobb"?

Soma: Házasság nélkül a kapcsolat csak egymás sértegetése

Spitzer Gyöngyi, alias Soma sosem rejtette véka alá a véleményét, ha férfi és nő kapcsolatáról volt szó - ezúttal is markánsan kimondta, mit gondol a házasságról, illetve annak hiányáról.

2011.09.10 08:29ma.hu / Sztárportré

A Soma művésznéven ismertté vált Spitzer Gyöngyi sosem a visszafogott, "vattába és selyempapírba csomagolt" kinyilatkoztatásairól volt híres, főleg akkor, ha a téma a párkapcsolat vagy a nő nőiességének megélése. Ezúttal a Sztárportréban a házasságról fejtette ki véleményét, a tőle megszokott egyenes stílusban.

Fotó: somamamagesa.hu

"Egyetértek korunk egyik legnagyobb gyógyító-tanítójával, Bert Hellingerrel, aki a Családállítást hozta létre. A párkapcsolat egy ponton túl házasság nélkül egymás sértegetése - ő így mondja. Ami azt jelenti, hogy ha együtt vagy a pároddal már 4-5-6-7, vagy akárhány éve, és már megérett a pillanat, hogy az ember kimondja: igen, Te vagy az én párom, de még mindig nem meri megtenni az ember, az egy kicsit arról szól, hogy "jó vagy, de lehet, hogy jön még egy jobb."

Ennek ellenére ő maga is igen megfontoltan házasodott, sok év, no meg két gyerek után jutott el odáig, hogy ideje férjhez menni. "Amikor a gyerekeink 6 és 4,5 évesek voltak, akkor jött egy nagyon erős belső hangra egy késztetés, hogy megházasodjak. A falunk szélén van egy gyönyörű tiszta vizű bányató, és éppen úsztam, amikor a belső hang határozottan azt mondta: szeptember 20-án meg kell házasodni. Előtte irtóztam a ceremóniától, a rokonoktól, szövetségtől, karikagyűrűtől, az egésztől."

"Hozzáteszem, hogy ezt az egészet megelőzte az, hogy én ott a bányatónál eltöltöttem 5 hónapot egyedül" - folytatta. "Reggelente elvittük a gyerekeket óvodába, és amíg ők ott voltak - de volt, hogy a férjem ment értük -, napi 6-7-8, volt, hogy 10 órát egyedül ültem a bányató szélén. Lementem biciklivel, mindig arra, amerről a nap sütött, és a víz tetején fodrozódó fényt néztem 5 hónapon keresztül úgy, hogy ezt egybekötöttem egy böjti időszakkal.

Ettem, csak nem húst - no alkohol, no cigi, no kávé, no hús. Zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, stb. Ott megtapasztaltam egy olyan csodát, amiből tulajdonképpen azóta is élek, hogy létezik egy ilyen belső hang, vagy Isteni önvaló, vagy intuíció - ami egyébként mindenkinek ki-kiszól önmagából, csak sokszor nem hallgatunk rá. Amíg ez a belső hang nem mondta, nem vágytam a házasságra.
"

Még több hír Somáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.