Újabb celebek fordulhatnak ki önmagukból?

Soma: "Eszköz vagy, baby, ezért használnak!"

Több év után sem sikerült talpra állnia az első hazai valóságshow győztesének, Párkányi Évinek, és most druszájáért, a valóvilágos Baukó Éváért aggódnak a hozzáértők. Nem egyedi a jelenség.

2011.08.01 10:29ma.hu

Kifordulhatnak önmagukból azok a hirtelen ismertté vált celebek, akikben nincs meg a kellő önismeret és másokban sem képesek pontosan felismerni a valódi szándékot. Márpedig sok ilyet "termel" napjaink médiája, elsősorban a valóságshow-knak és a tehetségkutatóknak köszönhetően.

Az itt ismertté vált emberek ugyanis nem járják végig azt az utat, amelynek során fokozatosan szoknak hozzá a népszerűséghez, hanem hirtelen zúdul rájuk minden. Megfelelő felkészülés vagy felkészítés nélkül pedig ezt igen nehéz feldolgozni.

Fotó: somamamagesa.hu

Erre figyelmeztet Soma is, aki jelenleg épp önismereti, "belsőerő-fejlesztő" táborokat tart Zánkán. Itt rendszeresen emlékeztet a legelső hazai Big Brother győztesének, Párkányi Évinek az esetére, aki túl naiv volt ahhoz, hogy megfelelően tudja megítélni az őt körülvevő embereket, akiknek jelentős része csak a hírnév miatt csapódott mellé, amikor pedig baj volt, elfordultak tőle. Nem lehet csodálkozni azon, hogy BB Évi végül idegösszeomlást kapott, és bár vannak jobb időszakai, újra és újra a pszichiátrián köt ki.

Mostanában névrokonát, Baukó Évát féltik a hozzáértők egy ehhez hasonló kiborulástól, mert a ValóVilág4 harmadik helyezettje bizonyos szempontból ugyanolyan érzékeny és befolyásolható, mint elődje volt, és az is kétségtelen, hogy sokszor nehezére esik elviselni a körülötte zajló történéseket. Persze ez nem jelenti azt, hogy VV Évával hasonló fog történni, de az biztos, hogy a hirtelen születő médiafigyelmet csak az tudja könnyedén és sérülések nélkül feldolgozni, aki lélekben kellően erős és jól ismeri önmagát.

"Eszköz vagy, baby, ezért használnak!"- mondja Soma az Új Ászban. - "Ez egy vak birka szellem, abnormális beteges tv-kultusz! Minden 20 percig tart, és ha nincs igazi átadnivalód, reális alapokra felépített koncepciód, akkor eltűnsz a süllyesztőben!"

Az "átadásra" pedig már nem sok idő van, mert néhány hét és jön az újabb garnitúra...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.