Egymillió Voltos áramütés érte

Öccse hamvait szórta szét, mikor agyoncsapta a villám

Hat évvel fiatalabb öccse hamvait készült szétszórni egy olasz férfi, amikor váratlanul vihar támadt, és egyenesen belécsapott egy villám. Életét már a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni.

2011.08.03 17:29ma.hu

Életét vesztette egy 41 éves férfi, miután belecsapott a villám - épp, amikor öccse hamvait szórta szét egy olasz hegyen. Federico Dean imádott testvére, a 35 éves Matteo két hónappal ezelőtt egy motoros balesetben veszítette életét Mexikóban.

Ám amikor bátyja szét akarta szórni a hamvakat, hirtelen heves vihar támadt, és az újságíróként dolgozó Federico testén egymillió Volt száguldott keresztül - esélye sem volt az életben maradásra. A rendőrség és a hegyimentők sem tudtak semmit tenni már, amikor Trieszt közelében, Északkelet-Olaszország Szlovéniával határos részén befutott a riasztás, de a férfi holttestét elvitték boncolásra.

Az esetnek szemtanúja is volt: Gabriele Franco, az áldozat 35 éves barátja, aki szintén súlyos égési sérüléseket szenvedett és most egy kórházban várja a teljes felépülést.

A végzetes baleset helyszíne (Fotó: Alamy)


"Ez a körülmények tragikus egybeesése. Az áldozat a halott testvére kedvenc helyére ment, hogy szétszórhassa a hamvait, és most ő is meghalt" - mondta a trieszti rendőrség szóvivője. "A vihar a semmiből nőtt ki, ahogy ez nyáron elég gyakran előfordul a hegyekben, és semmit nem lehetett tenni a kivédésére: a férfi egy kieső területen volt és azonnal meghalt."

Az is kiderült a hatósági beszámolóból, hogy a villám ereje akkorát taszított a férfin, hogy mintegy 100 métert zuhant a hegyről, de az áramütés hamarabb megölte, mintsem a sérülésekbe belehalt volna. Az olasz Meteorológiai Hivatal szóvivője szerint évente átlagosan 600 ezer villámcsapást regisztrálnak országszerte, de idén ez a szám már most meghaladja a 933 ezret, ami főleg a nyári záporoknak tudható be.

Az 1970-es évek óta csaknem 600 ember vesztette életét Olaszországban villámcsapás következtében, legutóbb hat évvel ezelőtt egy brit turista halt meg, akit saját úszómedencéjében csapott agyon egy kósza villám Toszkánában.

A hivatalos szervek a mostani eset miatt újfent felhívták a figyelmet, hogy ha vihar támad, azonnal menedéket kell keresni, ha pedig nyílt területen áll valaki, akkor a földhöz minél közelebb össze kell gömbölyödni, a fejet a két térd közé húzva, de nem szabad lefeküdni a földre. Amikor a viharban úgy érzi valaki, hogy a haja az égnek áll, haladéktalanul ezt a pózt kell felvenni!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.