Egy fa alá menekültek az állatok a vihar elől

65 birkát ölt meg egyetlen villámcsapás

A vihar és a zápor elől menekült egy fa alá az egész birkanyáj, de vesztükre: egy villám belecsapott a magas fába. Mire gazdájuk visszatért, már csak a tetemeket találta.

2011.07.15 14:29ma.hu

Teljes nyája odaveszett annak a boszniai juhásznak, akinek birkáira váratlanul csapott le a vihar, a juhász így már nem tudta biztonságos helyre terelni az állatokat.

A zivatar elől ő maga egy hegyi kunyhóba menekült, míg a gyapjasok egy fa alatt próbáltak menedékre lelni. Vesztükre: a fába ugyanis - mint a környék egyik legmagasabb kiálló pontjába - villám csapott, és az elektromosság a közelben lévő állatok számára végzetesnek bizonyult.

Mire Fehim Tahirovic visszatért, a birkák egytől egyig a földön feküdtek, és a kiérkező állatorvos sem tudott már semmit tenni értük - adta hírül a Snevni Avaz című helyi lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.