Nevetséges összegből kellene megélni a sztároknak

Nagy Feró: Ha megélem, 40 ezret is hozhat a postás

Nemcsak a szegény embereket sújtja az ág, a sztároknak sem jobb - vagyis nem lenne jobb, ha csak a nyugdíjra hagyatkozhatnának. Így már értjük, miért hakniznak 60 fölött is.

2011.07.11 10:29ma.hu

Újra és újra visszatérő téma, hogy vajon miért hakniznak a sztárok 60 fölött is, ahelyett, hogy otthonukban békésen hátradőlve pihennék ki az aktív éveket. A válasz egyszerű: a nyugdíjból ők sem tudnak megélni, csak az egyszerű emberekkel ellentétben nekik van lehetőségük kiegészíteni azt az összeget, amit a postás hoz havonta. De mennyi is az annyi?

Nagy Feró, aki nemrég új nagylemezzel rukkolt elő, a Vasárnapi Ásznak elmondta, ma már "vadítóan sokat" kap, nemrég emelték 30-ról 35 ezerre, úgyhogy ha megéli, akár a 40-et is elérheti. Így nem csoda, hogy olyan lelkesen koncertezik.

Valamivel jobban áll Aradszky László, aki több évtized után alulról súrolja az 53 ezer forintot, neki szintén a hakni jelenti a megélhetést. "Elképzelni sem tudom, hogyan tudnék félretenni arra az időszakra, amikor már nem tudok kiállni a színpadra." - panaszolta a hétvégi lapnak.

"Spórolj, fiam, mert a nyugdíjtól felkopik az állad" (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence)


Egy korábbi statisztika szerint még rosszabb helyzetben van Korda György, pontosabban rosszabb helyzetben lenne, ha nem gondoskodna más forrásokról, az ő zsebét 28 ezer forint öregségi nyugdíj... hát, a dagasztja enyhe túlzásnak tűnik ebben az esetben. "Megalázóan alacsony" - fogalmazott.

A többi sztárnak sem a nyugdíjból telik a napi betevőre: Komár Lászlónak 34 ezerből kellene eltengetnie napjait, és az 50 ezer forintos "álomhatár" alatt van Vikidál Gyula, Maros Gábor és Bergendy István nyugdíja is.

Az üdítő kivételt Vágó István jelenti, aki valóban nem panaszkodik, 160 ezer forinttal csönget a pénzespostás havonta a parkolópályáról nyugdíjba vonult kvízmesternek. Nem csoda, ha ezek után a még aktív sztárok nagyobb hangsúlyt fektetnek az öngondoskodásra, Zoltán Erika a  vasárnapi lapnak elmondta, már fiatal kora óta előtakarékoskodik, megtakarításait jól megtérülő dolgokba fektette - bár azt nem részletezte, hogy ezek pontosan mik.

"Tudatosan készülök arra az időre, amikor már a kiadási oldalt nem tudom fedezni a bevételeimmel" - magyarázta.

Még több hír a hazai sztárokról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.