Szökött állatot terítettek le Belgiumban

Lelőtte a kihalás szélén álló hópárducot, mert nem volt nála altató

Karámjából kiszökött hópárducot terítettek le egy belgiumi szafariparkban. Az őrség annak ellenére lőfegyvert használt az állattal szemben, hogy a fajt kihalás fenyegeti.

2013.12.18 14:12MTI
Fotó: WWF

A ritka ragadozó kedden törte át karámja kerítését a Monde Sauvage (Vadvilág) nevű vadasparkban Aywaille város közelében.

Szerda hajnalban az egyik biztonsági őr olyan hirtelen találta szembe magát a vadállattal egy erdős területen, hogy kénytelen volt azonnal lőni - közölte a vadaspark.

A hópárduc mindössze egy hete érkezett egy ausztriai állatkertből. Bár szökése után nem hagyta el a szafaripark területét, elővigyázatosságból kedden az épületbe parancsolták egy közeli iskola tanulóit.

Állatvédők szerint a vadaspark helytelenül járt el, az őrök nem voltak felkészülve altatólövedék használatára. Az egyik állatvédő szervezet közölte, hogy az ügy kivizsgálását fogja kérni az illetékes minisztériumtól.

A hópárducot a kihalás fenyegeti, vadon már csak 3500-7000 példány él belőle 12 ázsiai országban, a legtöbb Kínában.

A ragadozót főleg sajátos, fehéres bundájáért vadásszák, csak Kínában öt év alatt 60 hópárducprémet koboztak el a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.