Ausztrália még egyben van

Világvége: megkezdődött?

Világvége lázban ég a Föld nagy része már hetek óta, hiszen számtalan hír látott napvilágot arról, hogy december 21-én borul minden, ami eddig volt. Lássuk a képeket, most hol tartunk!

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.12.20 19:04ma.hu

Hogyan birkózik meg a világ az "armageddon"-nal?

Kövesse figyelemmel a ma.hu tudósítását a világvégéről! >>>

Mire ébredt 21-én a világ?

Földrengések sora rázta a Földet az éjjel, az Indonéziai szigetvilágban 5,6-os erősségűt mértek, Spanyolországban 3,8-ast, Tongánál a Csendes-óceánban 4,9-es erősségű rengéseket regisztráltak, Kamcsatkánál 5,2-est, és Törökországban a szokatlan földtani jelenségtől távol szintén rázkódott a föld.

A gyilkos orosz tél és az izraeli szélsőséges időjárás után az USA-a több részén is extrém körülmények alakultak ki 21-ére. Tennessee északi részét heves szél tépi, utakat zártak le, mert a hatalmas széllökések fákat szakítottak ki, az utóbbi három évben nem tapasztaltak ehhez még csak hasonló esetet sem, egyes helyeken ugyanis 2-es típusú hurrikánnak is megfelelnek az adatok.

Arkansasra is lecsapott a végítéletszerű időjárás, több tornádót is regisztráltak Grant megyében, amelyek amilyen gyorsan érkeztek, olyan gyorsan távoztak is. Voltak otthonok, amelyek sértetlenek maradtak, ám sok házat darabokban hagyott maga után a forgószél. Az extrém időjárás még tart, jelenleg is heves szélfújás seper végig az államon, áramszünetet, járhatatlan utakat okozva. Iowa államban legalább ketten meghaltak, és heten megsérültek, miután hóvihar alakult ki a térségben. A repülőjáratokat törölték, rengeteg autós az utakon rekedt, több tömegbaleset is történt. Alabamában 54.700-an maradtak áram nélkül, noha a helyreállítás megkezdődött 10.800 háztartásban még mindig nincs elektromosság. Alaszka államban megnőtt a földmozgások aktivitása a Katmai vulkánhoz közel, noha a vulkáni csoport környékén nem meglepő ez a jelenség, mindazonáltal, nem könnyű kikövetkeztetni, hogy szokásos vagy rendhagyó eseményről van-e szó. A XX. század legnagyobb kitörése 1912. június 6-án volt a térségben, az eseménynek szinte semmi előjele nem volt.

Már 20-án megkezdődött?

A szokásoshoz képest rendkívül sok eseményt rögzített a Vészhelyzeti és Katasztrófa Információs Szolgálat rendszere. Texas északi részén 36.000 háztartás és üzleti egység maradt áram nélkül az extrém időjárás miatt. Izraelben ugyancsak tombol az ítéletidő, heves esőzések, hó, köd és viharos szél tépi az országot, az előrejelzések szerint a helyzet pénteken tovább romlik. Özönvízszerű áradással küzdenek Anglia egyes területein, Nepálban erdőtüzekkel birkóznak a helyi erők, illetve a madárinfluenza is rájuk szabadult, Törökországban szokatlan geológiai eseményt azonosítottak: 12 tudós hónapok óta végzett megfigyeléseket a Földközi-tenger partvidékén és arra a következtetésre jutottak, hogy víz alatti vulkánkitörésekre illetve több földrengésre is lehet számítani. 25 méteres mélységben egy krátert is találtak. Svédországban tömegek kaptak ételmérgezést, az Egyesült Királyságban anthraxszal fertőzött heroin szedi áldozatait. Ausztráliában botulizmus tombol, mely egy ritka, de veszélyes bénulásos betegség. A botulotoxin nevű idegméreg okozza, amelyet a Clostridium botulinum nevű baktérium termel. A botulin a legmérgezőbb ismert toxin. Blokkolja az idegrendszert, a légzési- és a mozgatóizmok bénulását okozza.

KATT a képre! >>> (A hiedelem azt tartja, ebben a faluban biztosan túl lehet élni, bármi is történik 2012. december 21-én.)


Tilos december végén - beleértve 21-én is - megmászni a délnyugat-franciaországi Bugarach hegycsúcsot, amely védelmet nyújt a maja naptár szerint esedékes "világvége" elől. A hatóságok így kívánják megakadályozni, hogy világvégehívő emberek vagy egyszerűen csak kíváncsiskodók tömege árassza el a környéket. A hegycsúcs lábánál álló, azonos nevű, 200 lelkes faluba vezető utakat mintegy száz rendőr és tűzoltó ellenőrzi. A település nyugalmát meglehetősen megzavarta az utóbbi időkben keletkezett sajátos hírneve. Az interneten terjedő, a maja naptáron alapuló elméletek szerint a Bugarach-csúcs egyike azon helyeknek a Földön, ahová el lehet menekülni a december 21-én várható világvége elől. A különös formájú, kilövőállomásra vagy leszállópályára emlékeztető hegy a Pireneusokban található, a katar eretnekek földjén, ahol hemzsegnek a vizigótokról, a templomos lovagokról és az elrejtett kincsekről szóló mondák.

Ám az is elképzelhető, hogy december 21-e után az ismert világból csak a szerbiai Rtanj marad meg. Ezt a szerb hegyet misztikus energiákról szóló legendák övezik, virágzik is rendesen a "paranormális" turizmus. Sokan úgy vélik, hogy a maják által megjósolt apokalipszis során ez a varázshegy lesz az egyik hely, ahol az emberek túlélhetnek. A híres sci-fi író, Arthur Clark állítólag megerősítette, hogy a Rtanj alatt egy piramis rejtőzik. Mára egyre több rajongó, valódi és önjelölt tudós, valamint a rejtélyes sugárzásokat kereső mérnökök vitatkoznak azon, vajon a Rtanj valódi természeti képződmény vagy egy mesterséges piramis. Lehet, hogy a választ csak december 21-én tudjuk meg. Egyébként régóta beszélnek a rejtélyes sugárzásról, ami állítólag nagyon egészséges. A híres Rtanj tea sikere is bizonyítja, hogy még a hegy növényvilága is egészséges. A legenda szerint az 1565 méter magas Siljak tetőn élt egy varázsló, aki a hegybe rejtett kincseket őrizte. Mind a mai napig vannak olyanok, akik a hegy környékén kutatnak a legendás kincsek után.

Mindazonáltal, nem csak Franciaországban, hanem Argentínában is lezártak egy hegyet a hatóságok a maja apokalipszis miatt, igaz ide nem a túlélni vágyók, hanem öngyilkosok hadát "várják". A rendőrség egy Facebook esemény meghívója miatt zárt le - december 20-tól 22-ig - az Uritorco hegyhez vezető minden útvonalat. A közösségi hálózaton terjengő meghívó szerint, a szervezők azokat várják a hegyre, akik részt akarnak venni a pénteken esedékes "spirituális tömeges öngyilkosságban". A "hívőknek és a fény harcosainak" címzett meghívót a hatóságok komolyan vették, és megpróbálják megakadályozni az eseményt. Az "EBR" által szignózott meghívó szerint "elhagyjuk tisztátlan testünket és lelkünket átküldjük a 2012. december 21-én 21:00-kor megnyíló inter-dimenzionális kapun. Egyesülj a Fény Seregével, ami megmenti majd az emberiséget!" A hegy először 1986-ban robbant be a köztudatba, mikor egy rejtélyes fényvillanás egy gyémánt alakját égette az egyik lejtő növényzetébe. Azóta az Uritorco több állítólagos UFO-észlelésnek is otthont adott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.