A tajga elefántjainak káros szenvedélyei

Vodkával minden túlélhető

Szibériából érkezik a válasz az emberiség egyik legkínzóbb kérdésére.

2012.12.17 20:48Konrád - ma.hu

Noha mostanában a sajtó leginkább diáktünetezésekről és a maja világvégéről cikkezik, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mi a teendő, ha valaki két cirkuszi elefánttal áll egy szibériai autópályán, az állatokat szállító kamion csendben lángol a közelben, miközben a hatalmas emlősök éppen megfagyni készülnek a mínusz negyven fokos hidegben. Mint kiderült, a válasz pofonegyszerű: “tornáztasd az állatokat és adjál nekik vodkát!”

Az arcpirítóan egyszerű megoldásra akkor jöttek rá, mikor egy lengyel vándorcirkusz két elefántját Novokuznetskből Omskba szállították még a múlt hét végén. Az ormányosok ellátására szánt szénát sikerült olyan hanyagul elhelyezni, hogy tüzet fogott a dízelmotor hőjétől.

A transzport azonnal megállt és a két elefántot sikerült épségben kimenekíteni. Miközben csendben bámulta a lángoló kamiont, a gondozó lassan érzékelte, hogy két - kimondottan meleg klímához szokott - állat egyre elkeseredettebben ácsorog a szibériai télben.

Jobb ötlete nem lévén megfuttatta kicsit az állatokat, míg a helyi hatóságok nem szereztek dumbóéknak egy fűtött garázst. A biztonság kedvéért két láda vodkát elkevertek némi forró vízzel és a védőitalt megitatták az elefántokkal. “Úgy rohantak mintha a dzsungelben lennének... Biztos nagyon boldogok voltak” - mesélte az egyik rendőr.

A módszer sikeresnek tekinthető, hiszen a két állat csak kisebb fagyási sérüléseket szenvedett a patáin, illetve a fülvégeken, semmi olyasmit, ami hátráltatná a fellépésüket - biztosított mindenkit a cirkusz szóvivője. A gondozót szintén fagysérülése miatt, kórházba szállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.