A kocsordi betontömböknél is jobban

Virágzik a bunkerbiznisz a világvége miatt

Ahogy közeledünk a december 21-én esedékes világvégéhez, egyre több hír járja be a világsajtót azokról az emberekről, akik a túlélés érdekében kicsit túl messzire mennek. Fogarasi Árpádnál és Szalacsi Sándornál is jobban.

2012.12.16 13:37Konrád - ma.hu

Olaszországban egy vállalkozó zsíros üzletté varázsolta a túlélést, hiszen jól megerősített, földalatti bunkereket készít a végítélettől rettegőknek.

A Corriere Del Veneto napilap szerint egy, a Velencéhez közel fekvő Paduában élő ügyvéd építtetett magának egy ilyen menedékhelyet. A kivitelező, Leonardo Remorini elmondása szerint nem egy, hanem tíz ilyen bunkert is épített a közelmúltban, ami azt jelenti, hogy jobb megoldást talált az apokalipszis meglovagolására, mint ha mondjuk, maja témájú pizzákat sütögetne.

"A Padovában épített bunker hatvan négyzetméteres, képes ellenállni a földrengéseknek és a robbanásoknak. Az egyik szobában egy dízellel és napelemmel is működő generátort helyeztünk el" - mesélte Remorini az újságnak. "A bunkert még májusban készítettük. Három méter mélyen fekszik, hálószobákkal, fürdőszobával és konyhával is felszereltük. Miután feltöltötték élelmiszerrel a kamrát, a házaspár és gyerekeik akár fél évig is elélhetnek benne anélkül, hogy ki kellene mozdulniuk" - tette hozzá a bunkerész.

A "ciao bella", a vino és a pasta bűvöletében élő olaszokról általában nem az ugrik be először, hogy különösebben előrelátóak lennének, de úgy tűnik a világvége magjai még Itáliában is szárba szökkentek. Maga a kivitelező nem hisz a közelgő világvégében, de ez nem akadályozza abban, hogy teljesítse ügyfelei kívánságait. "Véleményem szerint december 22-e ugyanolyan nap lesz, mint az azt megelőző. De ha egy ügyfél azt kéri, hogy építsek egy bunkert, ki vagyok én, hogy megváltoztassam a gondolkodását?" - tette fel a költői kérdést.

Az ősi civilizáció Hosszú Számítás nevű naptára miatt a világon rengetegen tartanak attól, hogy a végpusztulás csak néhány napnyira van, és bármit megtennének, hogy túléljék a közelgő apokalipszist. Egy kínai férfi az összes megtakarítását arra áldozta, hogy megépítse saját “Noé Bárkáját”. Lu Zhenghai már több mint egymillió jüant, azaz több mint 34 millió forintot költött a nagyjából 20 méteres és nyolcvan tonnás hajóra.

Szintén Kínában egy férfi túlélőgömböket gyártott, amikben állítása szerint bármilyen katasztrófát épségben ki lehet bekkelni. Az emberek mindeközben igyekeznek eljutni olyan területekre ahol állítólag átvészelhető lesz a világvége, ilyen a törökországi Sirince, a franciaországi Bugarach és a szerbiai Rtanj hegyek. Sokan annyira hisznek a világvégében, hogy csak oda szóló repülőjegyeket vásárolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.