Túlélőkészleteket árulnak a babonásoknak

Az oroszok vodkával gyúrnak a világvégére

Túlélőkészletekkel csábítják a babonás oroszokat az üzletekbe, így már tényleg senkit nem érhet felkészületlenül a világvége: vodka és halkonzerv biztosan lesz!

2012.11.30 07:29ma.hu

Hetente több ezer vodkával megspékelt túlélőkészletet adnak el Oroszországban a forgalmi jelentések szerint, a babonás világvége-hívők így készülnek fel az ítéletnapra. A csomagokban, amelyek átlagosan 1000 rubelbe (7000 forintba) kerülnek, a vodka mellett hajdinát, halkonzervet, gyertyát és gyufát, valamint néhány egészségügyi holmit találhatunk.

Az austriantimes.at című osztrák hírhonlap értesülései szerint több millió orosz szilárdan hisz a végítéletben, amelyet az ősi maja naptárakból kiolvasva december 21-ére jövendölnek. "Mindig bölcsen tesszük, ha felkészülünk a várható eseményekre. De a vevőinknek nem kínálunk pénvisszafizetési garanciát arra az esetre, ha mégsem tudják felhasználni a készletet" - szögezte le az egyik áruházlánc szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.