A végítélet börtönében

Világvége: a nemzetközi helyzet fokozódik

Alig néhány nap van hátra a világból, csak ez nyugtathatja azokat a híveket, akiket az apokalipszis miatt tartóztattak le Kínában.

2012.12.19 11:15Konrád - ma.hu

A kínai rendőrség több mint 100 embert vett őrizetbe amiért a világvégéről szóló pletykákat terjesztettek, jelentette a helyi sajtó. A bebörtönzöttek többsége a Mindenható Isten keresztény csoporthoz tartozik.

A rendőrség nyolc tartományban és régióban végzett nagyszabású razziát a gazdag keleti parttól a szegényebb nyugati területekig. Rengeteg DVD-t, könyvet, szórólapot és más “apokaliptikus anyagot” foglaltak le, amik mind az ősi maja civilizáció naptára által megjósolt december 21-i világvégéről szóltak.

Ám miközben a távol-keleten elhallgattatják a “vészmadarakat”, addig a Egyesült Államok jó úton halad a teljes pánik felé. A bombabiztos “túlélő bunkerek” eladásai az egekbe szöktek, különösen Kaliforniában, ahol az egyik gyártó szerint az eladások havi egyről napi egyre szöktek fel.

A hi-tech bunkereket forgalmazó Ron Hubbard maga is a föld alá menekül: “Három napot fogok a föld alatti menedékhelyemen tölteni, csak a  biztonság kedvéért... rengeteg menedéket adtam el asztrofizikusoknak, akik azt hiszik, fennáll a  lehetősége annak, hogy egy erőteljes napkitörés vagy nagymértékű sugárzás éri majd a Földet.” Hubbard hozzátette: “Sokan veszik a bunkereket azért, hogy bebiztosítsák magukat, ha a legrosszabb forgatókönyv jönne be... Obama újraválasztása óta havi egy helyett napi egy ilyet adunk el”.

Miután felröppentek a hírek a kínai Mindenható Isten csoport bebörtönzéséről, nagyon megnőtt irántuk az érdeklődés. A széles körben eretneknek bélyegzett szekta azt hirdeti, Jézus női alakban jött el újra, méghozzá közép-Kínában.

Sokan azzal vádolják  a szektát, hogy keresztényeket rabolnak el és erőszakkal próbálják meg áttéríteni őket. A kínai társadalomra leginkább a zűrzavaros jelző illik, mióta a több évtizeden át tartó szabad piaci növekedés aláásta a kommunista ideológiát, a társadalmi ellenőrzés fellazult és több száz millióan költöztek a falvakból a városokba.

A spirituális vákuumot buddhisták, taoisták, keresztény egyházak és más spirituális csoportok próbálták megtölteni, többnyire unortodox és apokaliptikus víziókkal.  A szekta nagyjából 20 évvel ezelőtt tűnt fel, mikor az állami Xinhua hírügynökség beszámolt a tagok azon hitvallásáról, miszerint a maja prófécia értelmében a Nap ki fog hunyni és három napig nem lesz elektromosság.

A szintén állami Huashang weboldal a múlt héten a helyi hatóságokra hivatkozva azt jelentette, a csoport arra bátorítja a híveket, hogy “irtsák ki a nagy vörös sárkányt” - a kínai kommunista pártot - “és alapítsanak meg egy a mindenható isten által vezetett országot”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.