Nem kell messzire menekülnünk

Maja világvége: a szerbiai kincses hegyen élhetjük túl

Elképzelhető, hogy december 21-e után az ismert világból csak a szerbiai Rtanj hegy marad meg.

2012.12.11 10:21Konrád - ma.hu

A Rtanj hegyet misztikus energiákról szóló legendák övezik, ezért virágzik a “paranormális” turizmus. Elképzelhető, hogy a maják által a hónap második felére megjósolt apokalipszis során ez a varázshegy lesz az egyetlen, ahol az emberek túlélhetnek.

Miután elterjedt a hír - részben a tévében részben az interneten -, hogy a szerbiai hegy azon kevés helyek egyike, ami fennmarad majd a maja apokalipszis után a környező szállodák összes szobáját lefoglalták azok, akik elhiszik, hogy itt életben maradhatnak.

Fotó: nadlanu.com

„Mióta a tévében volt az a műsor a világvégéről már ötszázan felhívtak, hogy megkérdezzék, van-e szabad szoba december 21-ére. Az emberek itt még hisznek a tévének. Az egyik vendég, aki hallotta a történetet, azzal hívott fel, hogy fenn tudnék-e tartani neki öt szobát a családja számára, és úgy tervezi, elhozza a mozgásképtelen nagymamáját is. Állítólag a földön csak három piramis-alakú hegy van, amik megmaradnak majd és a Rtanj az egyik” - mesélte Obrad Blecic, a hegy lábánál lévő “Bala±ević” hotel igazgatója.

A híres sci-fi író, Arthur Clark állítólag megerősítette, hogy a Rtanj alatt egy piramis rejtőzik. Mára egyre több rajongó, valódi és önjelölt tudós, valamint a rejtélyes sugárzásokat kereső mérnökök vitatkoznak azon, vajon a Rtanj valódi természeti képződmény vagy egy mesterséges piramis. Lehet, hogy a választ csak december 21-én tudjuk meg.

Régóta beszélnek a rejtélyes sugárzásról, ami állítólag nagyon egészséges. A híres Rtanj tea sikere is bizonyítja, hogy még a hegy növényvilága is egészséges. A legenda szerint az 1565 méter magas Siljak tetőn élt egy varázsló, aki a hegybe rejtett kincseket őrizte. Mind a mai napig vannak olyanok, akik a hegy környékén kutatnak a legendás kincsek után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.