Felmérés a világvégéről

Beköszönt a jégkorszak, ketten tudnák megmenteni az emberiséget

Sokan már pontosan tudják, kikre van szükség, ha bekövetkezik a világvége: Bruce Willis és Sigourney Weaver fogja megmenteni a Földet.

2012.12.09 14:45Konrád - ma.hu
"Holnapután"-szerű végítélet?

Egy 2000 angol részvételéve készült online felmérésből kiderült, hogy a fenti két hollywoodi színész a legalkalmasabb az emberiség megmentőjének szerepére. A kormos-véres atlétatrikók elsőszámú reklámarca, Bruce Willis egyébként is korunk egyik legnagyobb akcióhőse, és már van rutinja a végítélet elnapolásában, miközben Steven Tyler dalol a háttérben. A kemény nő képe pedig 1979 óta egyet jelent Sigourney Weaverrel. Milla Jovovich gyilkolhatja halomra a zombikat, Angelina Jolie fosztogathatja a sírokat, Ellen Ripley hadnagynak a (túlélő) bőröndjét sem vihetik. Az a nő, aki ki tud készíteni egy Alien királynőt, bármire képes. Szóval ők ketten lehetnek az a nyerő páros, akik miatt még az apokalipszis is rosszat álmodik.

A felmérésből egyébként sok érdekes adatra is fény derült. A OnePoll által megkérdezettek 57 százaléka hallott már a közelgő maja világvégéről, és 13 százalék ismerte el, hogy komolyan aggodalommal tölti el az esetleges apokalipszis. A lehetséges forgatókönyvek közül egy aszteroida-becsapódás (Bruce szakterülete) vezet, közvetlenül a természeti katasztrófa illetve a nukleáris robbanás előtt.

A válaszadók 27 százaléka leginkább egy földalatti bunkerben érezné magát biztonságban, 26 százalékuk a saját otthonában, míg 6 százalék a takaró alá bújva vészelné át az apokalipszist. Megkérdezték azt is, vajon melyik mozi jelenetire fog leginkább hasonlítania világvége, itt a 2004-es Holnapután című film nyert elsöprő fölénnyel, amiben a globális felmelegedés egy új jégkorszakot hozott el.

Natalie Haynes komika és filmkritikus elmondta: “Hollywood mostanában megszállottan foglakozik az emberiség azonnali pusztulásával, tehát a maja apokalipszis körüli hisztéria az épp aktuális félelmeinket tükrözi. Régebben emberi eredetű krízisektől féltünk, mint amilyen az atomháború, de most minden irányíthatatlannak tűnik - legyenek akár aszteroidák, járványok vagy zombik, a képzeletünk vadul száguld és minden korábbinál jobban próbáljuk kitalálni, ki menthet meg minket.”

A Paddy Power mindeközben nyilvánosságra hozta az apokalipszis nyereményszorzóit. Ötezerszeres pénzt fizetnek, ha a világ véget ér december 21-én, és háromezerszerest, ha bármikor az idei év folyamán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.