Olcsóbb közlekedés, kultúra és sport

Kártyás kedvezményeket kapnak a helyiek Kaposváron

Újabb szolgáltatásokat vehetnek igénybe Kaposvár kártyával a helyi lakosok a somogyi megyeszékhelyen - jelentette be Szita Károly, a város fideszes polgármestere.

2010.08.07 11:00MTI

Péntektől naponta egy órát ingyenesen internetezhetnek a belváros közterületein wifivel, azaz vezeték nélküli kapcsolattal, az ősztől pedig a városi buszközlekedés tíz százalékkal lesz olcsóbb a kártyás bérletvásárlóknak, továbbá - amellett, hogy megmarad számukra a szombati ingyenes parkolás - a város fizetős parkolóiban hétköznap 15 százalékkal kevesebbet kell fizetniük.

A Kaposvár kártya tulajdonosai kedvezménnyel vásárolhatnak, vehetnek igénybe kulturális és sportszolgáltatásokat. A kártyát 2005-ben azzal a céllal vezették be, hogy a város állandó lakói számos szolgáltatáshoz olcsóbban jussanak hozzá, mint mások.

Ma már több mint 13 ezren használják a kártyát a napi vásárláskor, színház- és képtárlátogatáskor, fürdőjegy és meccsbelépő megvételekor vagy parkoláskor.

A polgármester hangsúlyozta: a kaposváriak számára kidolgozott, évről évre népszerűbb programhoz egyre több vállalkozás és szolgáltató csatlakozik, jelenleg hetvenen vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.