Csodahelyszín fesztiválózóknak

Kaposvári látnivalók

A Dél - Dunántúl változatos dombvidékén, a Dráva folyó és a Balaton ölelésében fekszik Somogy megye és székhelye, Kaposvár.

2010.06.18 10:07ma.hu

A városból biztonságos bicikli út vezet a gyönyörű – és fürdésre is kiváló  – Deseda tóhoz. A tavat teljesen körbeérő bicikli út érintetlen természetvédelmi területeken vezet keresztül.

Emellett az ország legnagyobb egybefüggő vízfelületű élményfürdője, legnagyobb fedeles lovardája, a néhai El Camino zarándokút magyarországi állomása, valamint Rippl-Rónai és Vaszary tárlat is várja a fesztivál vendégeit.  

A Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivállal együttműködve több tucat kiránduló  program is kínálkozik azoknak, akik még nem ismerik a várost és környékét.

Máyerné Bocska Ágnes a kaposvári Tourinform iroda vezetője szerint a város hangulatát, ha csak két szóban kéne jellemezni, akkor ő az „élhetőségét” és „sokoldalúságát” emelné ki. Olyan város, ahol a lakók jól érzik magukat és ezért az ideérkező is jól érzi magát. Nagyon sokat dolgoznak azon, hogy a látogatókban az az élmény maradjon, nem idegenként, hanem vendégként fogadták őket.

Maga a város sokoldalú. Kortól, nemtől, családi állapottól függetlenül mindenkinek szolgál olyan attrakcióval, ami maximálisan kielégíti az igényeit. Építenek is erre a sokoldalúságra, melyet az ország is elismert: 2008-ban Kaposvár lett az év települése!

Tele van a város és környéke gyönyörű látnivalókkal. Nagyon kevesen tudják, hogy itt született Rippl-Rónai. Itt található családi villája, melyben a nyarakat töltötte. Ide hívta meg a világ minden részéből művésztársait, itt festett és itt élt francia feleségével. Azokkal a bútorokkal van berendezve, amiket ők használtak, és nem mellékesen 90 darab eredeti Rippl-Rónai festmény is látható benne. Ez az egyik olyan látványosság, amit mindenkinek látni kell, aki Kaposvárra érkezik.

Európában egyedüliként a Zselic kapta meg az amerikai Nemzetközi Sötét Égbolt Szövetség  "Csillagos Égbolt Rezervátum" ezüst fokozatú díját, melyet a legkevésbé fényszennyezett területeknek ítélnek oda. Arany fokozatot csak elhagyatott, lakatlan területek kapnak. Sokan nem is gondolnák, mennyire más úgy felnézni az égre, hogy valóban a csillagfényt látjuk.

A XXI. század technikai vívmányainak felhasználásával megalkották a „digitális idegenvezető”-t. Ez egy bérelhető audio-guide, amivel mindenki a saját tempójában, fülében a fülhallgatóval járhatja végig a várost. Ha akar, közben megihat egy kávét, de aki gyorsan szeretne körbeérni, annak kerékpárt is kölcsönőznek. Egy mp4 lejátszóból kapják meg az információkat a látogatók, így élvezhetik az elektronikus idegenvezetést.

Aki részt vesz a fesztivál ideje alatt szervezett programokon, meg fogja ismerni Kaposvár és környékének legfontosabb látnivalóit. Lehetősége lesz a várost, környékét és az egész régiót is megismerni. A programok között szerepel 1,5-2 órás sétával egybekötött városnézés, ami megtekinthető idegenvezetővel, vagy akár az elektronikus idegenvezetővel. Valamint minden napra terveznek egész napos kirándulást, ahol a környék, illetve a régió attrakciói kerülnek bemutatásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.