"A nemzet, nemzet marad, bárhol van a határ"

Trianon-emlékművet avattak Kaposváron

Emlékművet állítottak a trianoni békeszerződés 90. évfordulóján Kaposváron; Párkányi Raab Péter szobrászművész csaknem hét méter magas obeliszkjét pénteken avatták fel a Berzsenyi parkban.

2010.06.04 13:54MTI

Szita Károly (Fidesz), Kaposvár polgármestere köszöntőjében azt mondta: hazánk egyik legszomorúbb évfordulója június 4. "Európában nincs még egy olyan nemzet, amelyet akkora veszteség ért volna, mint bennünket" - fogalmazott, leszögezve:

"2010 tavaszától bizonyosak lehetünk abban, hogy a nemzet nemzet marad, bárhol húzták is meg az ország határait"
.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: az új Országgyűlés már az első munkanapján lehetővé tette a kettős állampolgárságot mindazoknak a környező országokban élő magyaroknak és leszármazottaiknak, akik a trianoni diktátum miatt veszítették el magyar állampolgárságukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.