"Ősbemutatók fesztiválja"

Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál a komolyzene kedvelőinek

Különleges koncepció, kiváló előadók részvételével: minden koncert műsora ősbemutató!

2010.06.18 19:25ma.hu

Fellépő művészek:

Augusztus 13; 21:30: Gál Csaba „Boogie” – gospel est

Augusztus 14; 21:30: Nagy László „Gitano” – Latin jazz - Petőfi és Arany versek spanyolul

Augusztus 15; 21:30: Palya Bea – műsor tervezés alatt

Augusztus 16; 21:30: Szakcsi Lakatos Béla – nem csak a műsor lesz új, de itt debütál a jazz óriás új együttese is!

Augusztus 17; 21:30: Laár András – műsor tervezés alatt

Augusztus 18; 21:30: Falusi Mariann – „Az én XX. századom” – a XX. század minden évtizedének a legszebb hazai és külföldi dala 

Kulka János exkluzív  lemezbemutató koncertsorozata

A fesztiválon mutatja be Kulka János 2010. március végén megjelent új lemezének anyagát.

A koncertekre augusztus 14-15-16-17-18-19-én, este 21:30-kor kerül sor.

Első  Nemzetközi Jam-Session Találkozó - "Ne csak nézz, játssz!"

Akikkel a közönségből  jelentkező (és kiválogatott) hangszeresek, énekesek együtt muzsikálhatnak:

Augusztus 13; 23:00  United

Augusztus 14; 23:00: Starmachine

Augusztus 15; 23:00: Charlie

Augusztus 16; 23:00: Ferenczi György és a Rackajam

Augusztus 17; 23:00: Somló Tamás

Augusztus 18; 23:00: Falusi Mariann

Augusztus 19; 23:00: Tóth Vera & Tóth Gabi

Fesztivál a családok számára is

A minőségi kultúrát  és kikapcsolódást kedvelő  családok számára változatos, gyermekekkel is élvezetes programot nyújtanak a szervezők. Minden napra más-más, az egész család számára érdekes és értékes programot kínálnak, melyek jól kiegészítik a kulturális eseményeket. 

Ajánlott programok:

Gyermekmegőrzés

Délelőtt 10:00-tól este 18:00 óráig gyermekmegőrzőt biztosítunk, ahol akár 1-2 órára is várjuk a kicsiket. 

Ökotábor

A fesztivál ideje alatt, augusztus 14-19-ig Öko-táborba várják a gyermekeket. Tapasztalt táboroztatók magyar, angol és német nyelven tartják a foglalkozásokat. Vezetésükkel a gyerekek megismerhetik az erdei élet rejtelmeit, hazánk egyik legszebb tájának titokzatos élővilágát. Jelentkezni lehet bentlakásos táborba, valamint a napközbeni, 9:00-17:00 óra közötti programra is.

Lovastábor

Augusztus 14-19 között az ország legnagyobb fedeles lovardájába várjuk a gyermekeket. Magyar, angol és német nyelvű oktatók és pedagógusok gondoskodnak a jelentkezők egész heti jó hangulatáról, tartalmas kikapcsolódásáról, tanulásáról. Lehetőség van bentlakásos, illetve napközis rendszerben is részt venni a programon.

Kaposvári virágfürdő

Az ország legnagyobb egybefüggő  vízfelületű, gyönyörűen megépített élményfürdője, ahol 2-3 éves kortól a nagyszülőkig mindenki jól érzi magát.

Kerékpártúra a Desada-tó körül

A kivételes szépségű természetvédelmi területen fekvő Deseda-tóhoz a Városi Sportcsarnoktól 5 km hosszú, védett, bitumenes bicikli-út vezet. A tavat megkerülő, kb. 23 km-es biciklitúrához kerékpárok a helyi Tourinform irodában bérelhetők.

Katica Tanya - Patca

Autentikus betekintés egy igazi, ma is működő háztáji gazdálkodásból önfenntartó életet élő birtok mindennapjaiba. A gyerekek megismerkedhetnek az állattartással, a különböző kézműves és hagyományőrző foglalkozásokkal, illetve természetismereti játékokon vehetnek részt. Kaposvártól kb. 12 km.

Reneszánsz élménybirtok - Bikal

"A magyar múlt kivételes élménye! Küldetésünk a hagyományok érzéki erejű felidézése és jelentőségük elmélyítése a magyarországi reneszánsz teljesítményeinek kézzel foghatóan sokszínű és hiteles megjelenítésével."

Látványosságok, események, emlékezetes tárgyak, melyek Európa históriájának és kultúrájának legszebb és leginkább emlékezetes korszakát keltik életre. A Kárpát medencében élő nemzetek kiválóságát, világszerte ismert páratlan mivoltát, jó hírét idézi fel a bikali élménybirtok. Kaposvártól kb. 50 km.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.