Nem vállal garanciát

Több mint 120 milliárd dollár a Dubai World vagyona

A tavalyi év végén a Dubai World ingatlanalap tulajdonainak és befektetési vagyonának összértéke meghaladta 120 milliárd dollárt, vagyis ez több mint fedezi az alap 57 milliárd dolláros adósságát - állítja az Al-Ittihad arab nyelvű napilap.

2010.01.24 17:30MTI

Egy nemrégiben kiadott belső jelentés adataira hivatkozva a lap azt írja, hogy a cég ingatlanvagyonának értéke mintegy 35 százalékkal csökkent tavaly, miután 2008-ban még 157 milliárd dollár volt. Ugyanakkor a befektetések értékcsökkenése és a stratégiai vagyonvesztés nem haladja meg a 20 százalékot.

Dubaj november 25-én jelentette be, hogy féléves moratóriumot szándékozik kérni a Dubai World adósságára.

Időközben közölték azt is, hogy a dubaji kormány nem vállal garanciát a Dubai World holding adósságaira. A Dubai World egyes hitelezői mostanra elvesztették türelmüket: sajtójelentések szerint fokozatosan megszabadulnának az ingatlanalap adósságkötelezvényeitől. A Financial Times úgy tudja, hogy a névérték mintegy 70 százalékát kérik a reménybeli adósság-felvásárlóktól. Az elmúlt hetekben a pénzpiacokon mintegy 100 millió dollár adósságtól igyekeztek megszabadulni, és további, ilyen jellegű kísérletek sem kizártak.

Arról az FT szerint nincsenek pontos információk, hogy az ügyletek végül is létrejöttek-e és pontosan mely bankok kezdeményeztek azokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.