Tönn 10 miliiós bírság várható

Illegális fémgyűjtőkre csaptak le a pénzügyőrök

Több millió forintos bírságra számíthat az a két teherautós, akiket a napokban kaptak el a pénzügyőrök Budapesten illegális fémhulladék-lerakás gyanújával.

2015.06.02 08:57Havariapress

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Kőbányán, egy közúti ellenőrzés alkalmával vizsgáltak át két tehergépkocsit, melyekben együttesen 2,1 tonna, engedély nélkül szállított fémhulladékot találtak.

A pénzügyőrök megállapították, hogy a mintegy egymillió forint értékű fém lomtalanításból származik, s azt a két sofőr épp egy fémkereskedőnek kívánta leadni.

Az egyenruhások ezután ellenőrizték a fémkereskedői nyilvántartásokat is, melyek alapján megállapították, hogy a két sofőr az elmúlt két évben összesen 74 tonna fémhulladékot tett pénzzé, de ezeknek csak egy része volt a saját tulajdonuk.

A vizsgálat derített fényt arra is, hogy a két ellenőrzött férfi egyike ellen tavaly már két esetben is indult eljárás illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt. Ezúttal mindkét járművezető ellen eljárás indult, illegális fémkereskedelmi tevékenység gyanúja miatt, amiért legalább 3,5 millió forint bírságra számíthatnak.

Az adóhatóság egyúttal vizsgálja a fémkereskedő szerepét is, aki a lomtalanításból származó, illetve a más nevében leadott fémhulladékot átvette. Ha ugyanis bebizonyosodik, hogy törvénytelenül járt el, ellene is fémkereskedelmi igazgatási eljárás indul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.