Tavasz-nyár

Közfoglalkoztatás: ezer ember kap munkát Nyíregyházán

Az 1,3 milliárd forint értékű közfoglalkoztatás költségeihez a város önkormányzata 380 millió forint saját forrást biztosít a társaságnak.

2015.03.17 16:00MTI

Ezer ember kap nyolcórás munkát a tavaszi-nyári közfoglalkoztatási programban Nyíregyházán - közölte a rászorulókat alkalmazó helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. szóvivője kedden az MTI-vel.

Szabó Edina elmondta, hogy a résztvevők április elsejéig kapcsolódnak be az augusztus végéig tartó programba.

Hozzátette: az 1,3 milliárd forint értékű közfoglalkoztatás költségeihez a város önkormányzata 380 millió forint saját forrást biztosít a társaságnak.

A tájékoztatás szerint az elhelyezkedési gondokkal küzdők többsége, akik most ideiglenes munkához jutnak, alacsony iskolai végzettségűek, ennek megfelelően kisegítő, fizikai tevékenységet végeznek. A képzettebbek, a szakmával rendelkezők viszont szakipari és adminisztrációs feladatokat látnak majd el az önkormányzati intézményekben, helyi gazdasági társaságoknál, civil és egyházi szervezeteknél.

Tavaly a nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. összesen 4623 négy-, hat-, és nyolcórás munkaidőben alkalmazott közfoglalkoztatottal kötött szerződést, 1,27 milliárd forint értékben.

Az idén a őszi-téli közfoglalkoztatással együtt 2550 rászoruló alkalmazását tervezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.