Több mint ötezer embernek adtak munkát

Több mint hétmilliárdot költöttek kulturális közfoglalkoztatási programokra

Több mint hétmilliárd forintot költött az állam azokra a kulturális közfoglalkoztatási programokra, amelyekben több mint ötezer, az átlagosnál magasabban képzett, több esetben diplomás embernek adtak képességeinek megfelelő munkát.

2015.02.15 07:30MTI

A Belügyminisztérium (BM) a Magyar Nemzetet úgy tájékoztatta: még 2012 második felében kísérleti jelleggel indultak olyan közfoglalkoztatási mintaprogramok, amelyek a szakképzett, illetve diplomás, ugyanakkor hátrányos helyzetű álláskeresőknek kínáltak értékteremtő munkalehetőséget.

Ilyenek voltak a digitalizációs programok, amelyek célja a kulturális és a természeti értékek gyűjtése, rendszerezése, s egy közszolgálati digitális archívum létrehozása, vidéken pedig művelődési központokban, kultúrházakban dolgoznak közfoglalkoztatottak.

A BM szerint a február végén záruló program átfogja a magyar közművelődés valamennyi szakterületét, konkrét cselekvési terveket tartalmaz a művelődési házak, önkormányzatok, kulturális civil szervezetek összefogására, szakmai munkájának támogatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.