Számlázási szabálysértés

Több milliós bírság az Elműnek és az Émásznak

Számlázási szabálysértés miatt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2 millió forintra bírságolta az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt.-t, és 4 millió forintra a Budapesti Elektromos Művek (Elmű) Nyrt.-t.

2014.06.05 10:15MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

A jogszerűtlen elszámolás az Émásznál 179 252, az Elműnél pedig 323 808 felhasználót érintett. A hivatal felhasználói panaszok nyomán indított hatósági vizsgálatot a két egyetemes szolgáltatónál.

A fogyasztók jelzései szerint a számlázási gyakorlat megváltozása miatt a két társaságnál a részszámlák fizetési határideje 2013 novemberében úgy módosult, hogy két egymást követő időszak számlájának fizetési határideje egyazon hónapban vált esedékessé.

A MEKH megállapította: a társaságok amellett, hogy számláikban érvényesítették a novemberi újabb díjcsökkentést, a fizetési határidők meghatározásakor nem tettek eleget az üzletszabályzataikban foglaltaknak.

A hivatal folyamatosan ellenőrzi a szolgáltatók tevékenységét, kiemelt figyelmet fordítva az ügyfélkezelési gyakorlatokra - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.