MNB

Matolcsyék megint odacsaptak: 60 millió forintos bírság jogosulatlan tevékenységért

A jegybank súlyosbító körülményként értékelte, hogy a G7 Capital Kft. a legális működés látszatát keltve, huzamosabb ideig folytatta jogosulatlan tevékenységét.

2014.05.30 12:13MTI

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 60 millió forintos piacfelügyeleti bírságot szabott ki a G7 Capital Pénzügyi Tanácsadó Kft.-re engedély nélküli tőkepiaci közvetítésért és eltiltotta a társaságot a tevékenységtől - közölte az MNB pénteken.

A jegybank súlyosbító körülményként értékelte, hogy a G7 Capital Kft. a legális működés látszatát keltve, huzamosabb ideig folytatta jogosulatlan tevékenységét. A cég ugyanis függő ügynökként (közvetítőként) szerepel az MNB ügynöki nyilvántartásában, de jogosítványa csak biztosításközvetítésre szól, ő pedig ténylegesen tőkepiaci közvetítő tevékenységet végzett - derül ki a közleményből.

A bírság összegének megállapításakor figyelembe vették azt is, hogy a G7 Capital Kft. három olyan társaság megbízásából végezte illegális tevékenységét, akik szintén engedélyük nélkül működtek.

Az MNB a továbbiakban is határozottan fellép a tisztázatlan közvetítői viszonyok megszüntetése, a befektetők védelme érdekében - hívta fel a figyelmet a jegybank a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.