Kiírták a tendert

Helikoptereket bérelne a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.

Októbertől a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. két egymotoros helikoptere nem repülhet, így a társaság tendert írt ki két gép közel kétéves bérletére.

2014.05.05 15:41MTI
freedigitalphotos.net/Tim Seed

A nyílt felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A két helikopter becsült bérleti díja - 2016. március 10-éig - 682 millió forint. Egy-egy helikopter várhatóan évi 183 órát repül, de az üzemidő ettől 20 százalékkal több is lehet. A szolgálat magyar lajstromba veszi a helikoptereket.

Amennyiben azok tervezett karbantartása meghaladja a 24 órát, a bérbeadónak cseregépet kell adnia. A jelenlegi személyzet kiképzése EC 135 típusú gépekre szól - ezeket az európai közös helikoptergyár készíti, amely ez év elejétől része a Airbus konzorciumnak - így aki más típusú gépet ajánl, annak vállalnia kell helikopterenként 5 fő és a légiüzemeltetésért, valamint -képzésért felelős vezető átképzését. Ez a költség is része a bérleti díjnak.

Ajánlatot az a cég tehet, amelynek a megelőző két üzleti évi - légijármű bérletéből és ehhez kapcsolódó üzemeltetésből származó - árbevétele együtt elérte a nettó 650 millió forintot. Az ajánlattételi határidő június 23.

A legolcsóbb ajánlat lesz a nyertes. A bérleti kiírást az indokolja, hogy a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. szentesi és debreceni állomásán egymotoros helikopterek szolgálnak. Egy 2012. októberében született EU-s direktíva szerint ez év október 28-ától az egyhajtóműves helikopterek nem repülhetnek lakott terület felett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.