Kiszámlázták a hegyi mentést a két turistának

Palira vették a légimentőket - sokba került a fogadás

Ráfázott a holland pár, amikor helikopteres segítséget kértek egy osztrák hegy tetejéről, a veszélyessé vált útviszonyok miatt. A kalandot már előre eltervezték, a légimentők viszont revansot vettek egy vastag számla formájában.

2013.08.13 08:32ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Mélyen a zsebébe kellett nyúlnia egy holland párnak, miután kiderült, hogy előre eltervezett gerillaakció volt a hegyimentők riasztása az osztrák hegyekben. A 27 és 30 éves pár az 1753 méteres Kleiner Göllt mászta meg, ám négy órával az indulás után felhívták a mentőket, hogy az út túlságosan csúszós és nedves ahhoz, hogy biztonságosan lejussanak. A segélyhívást követően rögtön el is indult a helikopter, hogy a gyalogosan nehezen megközelíthető hegycsúcsról lehozzák a párt, és úgy tűnt, minden tökéletesen jól végződött.

Egészen addig, míg az egyik alpesi rendőrnek fel nem tűnt, hogy a csúcson elhelyezett vendégkönyvben a következő bejegyzés jelent meg: "H és M Hollandiából a csúcson járt, most pedig helikopterrel fogunk lemenni". Az eljárást azonnal megindították a pár ellen, a helyi mentőegység vezetője, Helmut Fürst pedig a következőt mondta: "sürgős esetekben természetesen segítünk, de ez nem ingyenes légitaxi-szolgáltatás!" A párnak ezek után meg kellett fizetnie a kényelmet, összesen 2300 eurójukba (kb. 680 ezer forint) került a "mentés" - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A hatóság szóvivője

hozzátette, hogy az esettel szeretnék felhívni mindenki figyelmét, hogy a mentés nem játék, és mivel minden efféle beavatkozásnak kockázata is van, csak abban az esetben hívjanak helikoptert, ha az valóban feltétlenül szükséges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.