Nem volt autó, ami utolérte volna a száguldozót

Taxi a valóságban: csak a helikopter tudott lépést tartani

Minden eddigi közúti sebességrekordot megdöntött egy angliai megyében egy fiatalember, aki úgy száguldozott az autójával, hogy az autópálya-rendőrség tehetetlen volt vele szemben, csak a helikopter tudta követni.

2013.07.31 15:10ma.hu

"Mindig vezetni fogok, kapj el, ha tudsz!" - ezekkel a szavakkal kommentálta a bíró ítéletét a 24 éves Shiad Mahmoon, akit egy hónapja, június 26-án vett filmre az északnyugat-angliai Merseyside rendőrsége, miközben a traffipax szerint mintegy 265 km/h sebességgel száguldott. A hagyományos járőrkocsikkal nem is tudták őt elcsípni, a rendőrségi helikoptert kellett bevetni, hogy ne veszítsék szem elől. A sofőrt, aki épp munkanélküli, a bíró három évre tiltotta el a vezetéstől, amivel az őt elfogó rendőr igen elégedett volt, mert véleménye szerint a börtönbüntetés nem lett volna megfelelő revans a gyorshajtásért.

Fotó: freedigitalphotos.net

A férfi, aki egyébként bűnösnek vallotta magát a keddi tárgyaláson, azt mondta: semmire nem emlékszik az incidensből, mert korábban agysérülése volt. Mike Clarey őrmester ugyanakkor azt mondta, a túlzott sebesség miatt Mahmoon nemcsak a saját testi épségét veszélyeztette, de mindenkiét, aki abban az időben szintén az M57-es autópályán tartózkodott - szerencsére belőlük nem volt sok, mert az eset hajnali 5 óra körül történt.

Mint kiderült, Mahmoon nem először került bíróság elé közlekedési kihágásért, de nem úgy tűnik, hogy ezúttal nagyobb eredménye lesz az eltiltásnak. Miután a bíró közölte, hogy a 3 év vezetési tilalom mellé még 515 font eljárási bírságot is meg kell fizetnie, a férfi állítólag a zsebébe nyúlt és gúnyos mosollyal közölte: le van égve, mindössze 10 fontja van - számolt be a Daily Mail.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.