Gyorshajtáson kapták rajta a hollandot

Kamuzni akart az ikertestvérével - de őt is körözték

Azt hitte, remek ötlet lesz az ikertestvére jogosítványával kivágni magát a slamasztikából, de végül mégis a rendőrök kezében kötött ki a holland sofőr, mert kiderült: a fivérét is körözik.

2013.05.22 16:35ma.hu

Régi, és az esetek többségében jól bevált trükk, hogy az ikrek időnként szerepet cserélnek, aki pedig nem ismeri őket eléggé jól, könnyen be is dől az átverésnek. Így okoskodott az a holland férfi is, akit a rendőrök gyorshajtáson kaptak, ráadásul papírok nélkül. De nem esett kétségbe, mert az autójához lépő rendőröknek nagy hirtelen a testvére igazolványát és jogosítványát adta át - meglepő módon az nála volt, bár ennek okára az esetről hírt adó austriantimes.at című osztrák hírportál nem tért ki. Az viszont biztos, hogy a 24 éves Emin Verhallen igencsak meglepődött, amikor mindezek ellenére mégiscsak kattant a kezén a bilincs.

Arról ugyanis nem volt tudomása, hogy időközben a fivére jelentős közlekedési bírságot halmozott fel, több mint 300 ezer forintnak megfelelő összegben, ami miatt körözési parancs volt kiadva ellene. El lehet képzelni a rendőrök örömét, amikor meglátták, hogy bizony fülön csípték a notórius szabályszegőt, Alphons Verhallent.

A lelkiismeretes báty a letartóztatás másnapján önként besétált a rendőrségre és befizette az addigi tartozásait, Eminnek viszont a rá kirótt bírság mellett a hamis személyazonosság használata és a jogosítvány nélküli vezetés miatt is felelnie kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.