Úgy futottak, mint a nyúl

Villámgyorsan fiatalodott meg a vénséges bankrabló-ikerpár

Szódásüveg-talp vastagságú szemüvegben, hajlott háttal csoszogott be egy idős ikerpár egy svájci bankba, de miután megkaparintották a széf tartalmát, bámulatos fiatalossággal iszkoltak el.

2013.03.01 14:31ma.hu

Teljesen ártalmatlan, idős nyugdíjas ikerpárnak tűnt a két férfi, amikor beséltáltak a svájci Graubündenben az egyik bank ügyfélszolgálatára: mindketten lapos fejfedőt és vastag lencséjű szemüveget viseltek, arcuk pedig annyira egyforma volt, hogy le sem tagadhatták volna a köztük lévő szoros rokoni kapcsolatot. Annál nagyobb volt a meglepetés, amikor a pénztárhoz lépve előkaptak egy fegyvert és arra utasították a bank alkalmazottját, hogy adja át a kasszában lévő pénzt, majd bámulatos gyorsasággal inaltak el a helyszínről, meghazudtolva látszólagos korukat.

Bár a bank biztonsági kamerája tökéletes minőségű képet készített mindkettejükről, a rendőrség egyelőre vakon tapogatózik. A jelek szerint ugyanis a páros nemhogy öreg nem volt, de valószínűleg még ikrek sem, ellenben egy-egy gumimaszkot viselhettek, innen a nagyfokú hasonlóság. A rendőrség feltételezése szerint alighogy kiléptek a bankból, megszabadultak a maszkoktól és a szemüvegtől, és egy pillanat alatt el tudtak vegyülni a tömegben, ahol már hiába is keresték volna a nyomozók az ikreket.

"Olyan gyorsan elszeleltek, hogy határozottan ki tudjuk zárni, hogy tényleg nyugdíjasok voltak" - mondta a hatóság szóvivője a Metro című brit lapnak. Az ellopott összegről viszont sem ők, sem a bank nem adott felvilágosítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.